4a edició del Curs sobre conflictes, drets humans i participació política

 Font:
Dimarts, 06/02/2024 fins Dimarts, 19/03/2024
(En línia)

El curs tindrà lloc del 6 de febrer al 19 de març, i vol explorar i analitzar, des del punt de vista geopolític, els factors de la conflictivitat i de les violacions de drets humans.

El curs compta amb 6 mòduls de 10 hores de durada cadascun i una sessió de síntesi de 2 hores.

Cada mòdul estudia en profunditat una zona geogràfica, des d’un punt de vista geopolític i amb un enfocament basat en els drets humans; i cada mòdul es compon d’un temari redactat, bibliografia i una sessió online de reflexió i debat a càrrec de persones docents expertes en la matèria.

Totes les sessions tindran lloc de 18.00 h a 20.00 h a través de la plataforma Zoom.

Mòdul 1 / Colòmbia (6 de febrer) / Docent: Javier Calderón Castillo, Doctor en Ciències Socials per la Universitat de Buenos Aires, i sociòleg per la Universitat Nacional de Colòmbia. Investigador del Centro Estratégico Latinoamericano de Geopolítica-CELAG i del Grup de Pensament Crític Colombià de l’IEALC-Universitat de Buenos Aires.

Mòdul 2 / República Democràtica del Congo (13 de febrer) / Docent: Josep Maria Royo Aspa, Investigador i professor de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre pau i seguretat a l’Àfrica.

Mòdul 3 / Kurdistan (20 de febrer) / Docent: Orsola Casagrande, Periodista i traductora. Va treballar durant 25 anys com a corresponsal a Belfast, Londres, el Kurdistan i Turquia. És experta sobre el Kurdistan.

Mòdul 4 / Palestina (27 de febrer) / Docent: Mireia Gallardo Avellan, Consultora independent basada a Israel/Palestina, experta en temàtiques de gènere i feminismes, drets humans i poblacions desplaçades, especialment dones i nenes.

Mòdul 5 / Sahel (5 de març) / Docent: Elena López Werner, Tècnica per l’Àfrica Subsahariana al Deprtament d’Acció Exterior de la Generalitat, on ha coordinat l’elaboració del primer Pla Àfrica del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Mòdul 6 / Filipines (12 de març) / Docent: Arnold Alamon, Professor de la Universitat de Mindanao – Iligan Institute of Technology, coordinador de la investigació de l’Institute for Peace and Development.

Sessió de síntesi (19 de març)

Preu

Tarifa general: 100€ / Tarifa per a estudiants, persones desocupades i famílies monoparentals: 40€

Matrícula

Per realitzar la inscripció, s’ha d’accedir a aquest enllaç. Per a qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a defensores@acpau.org. Les places són limitades.

*La formació s’imparteix en castellà i anglès, i inclou documentació i enllaços en català, castellà, anglès i francès.
*Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Data: 

Dimarts 06 febr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau (ACP)
Correu electrònic de l'organitzador: 
defensores@acpau.org