Notícies de Xarxanet

Apicultors catalans en les tasques de control de les arnes (imatge; gencat.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

Tothom en busca de la vespa asiàtica

La vespa asiàtica, originària de la Xina, ha arribat a Catalunya procedent de França, on ha causat molts danys en les poblacions autòctones d'abelles de la mel i en els cultius agrícoles.

test image

news-iconNotícia > Social

Cacau de Comerç Just, l'únic cacau sense traces d'explotació infantil

En el Dia Universal dels Drets de la Infantesa volem recordar que un dels principis fonamentals en els quals es basa el Comerç Just és no admetre l'explotació de mà d'obra infantil i treballar per eradicar-la.

Portada del llibre "Violencias de género 2.0"

news-iconNotícia > Projectes

Existeix la violència de gènere 2.0?

La discriminació de gènere es reprodueix també al món virtual. Així ho van afirmar diverses expertes a les jornades GrediDona que van tenir lloc el mes de maig i ara ho han recollit en un llibre.

Fent fotos per al Calendari Solidari Esclat 2015. Imatge de la plana web d'Esclat

news-iconNotícia > Social

Un calendari per fomentar l’esport entre les persones amb paràlisi cerebral

L'Associació Esclat ha fet un calendari solidari per fomentar l'esport entre les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars. El presentarà dijous 20 de novembre, a Barcelona.

Imatge de Voluntaris d'Assessorament Empresarial

news-iconNotícia > Econòmic

Formant emprenedors des de l’experiència

Voluntaris en Assessorament Empresarial (VAE) comparteixen els seus coneixements i experiència amb professors d’emprenedoria de Formació professional.

Projecte Youngfish 2013. Font: Plana web del projecte

news-iconNotícia > Projectes

Es busquen 30 joves amb idees per revitalitzar la Zona 11 de Barcelona

30 joves, 10 mentors, dues setmanes i un repte. Així es presenta el projecte Youngfish, que pretén revitalitzar un àrea de la ciutat de Barcelona, la que anomenen Zona 11.

news-iconNotícia > Formació

L’entorn i el treball col·laboratiu als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona: CiutatBeta 2014-15

Protagonistes principals de les celebracions del Tricentenari, ciutadanes i ciutadans de Catalunya i també de fora han ubicat el lloc dels fets del 1714 en aquests barris, territoris que van acollir una història crucial en l’esdevenir identitari.

Font: pixabay.com

news-iconNotícia > Internacional

Human Rights Watch denuncia la situació crítica dels drets humans a Mèxic

El cas Iguala només és un símptoma de la situació. Més de 80.000 persones han estat assassinades i més de 22.000 han desaparegut al país des de l’any 2006

Font: pixabay.com

news-iconNotícia > Internacional

Gairebé 2000 milions de persones fan servir diàriament aigua contaminada

Un nou informe realitzat per agències de les Nacions Unides adverteix d'aquesta qüestió, que representa un risc per a la salut mundial

news-iconNotícia > Formació

Voluntariat en l'atenció a persones amb malalties neurològiques

La Federació Catalana de Voluntariat Social realitza a partir del 3 de desembre una formació orientada a ensenyar eines i mecanismes per a la realització del voluntariat en l'àmbit de les malalties neurològiques.

Premis Llanterna Digital 2015

news-iconNotícia > Cultural

IX edició dels Premis Llanterna Digital

S’ha convocat la IX edició dels Premis Llanterna Digital, un concurs que té per objectiu fomentar l’ús del català i de l’occità a través de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre les llengües.

news-iconNotícia > Formació

Curs de Conflictologia i Transformació Social 2014

El Servei Civil Internacional de Catalunya organitza el proper mes de desembre una formació orientada a promoure la cultura de pau i analitzar la violència en diferents contextos internacionals.

Glòria Pérez i Herms coordinadora de Yamuna

news-iconNotícia > Social

Glòria Pérez: "Treballar per la infància enganxa"

YAMUNA farà 15 anys treballant en projectes de cooperació internacional a l’Índia i a Madagascar amb infants, joves i dones. També està pel desenvolupament de l’educació a Catalunya. Entrevistem a Glòria Pérez i Herms coordinadora de la ONGD.

Imatge signatura acord. Font: web Taula d'Entitats

news-iconNotícia > Econòmic

6,3 milions per captar pisos buits per a habitatge social

L'Ajuntament de Barcelona i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya destinaran 6,3 milions d'euros per captar en quatre anys 200 pisos buits per destinar-los a habitatges socials.

news-iconNotícia > Projectes

Publicació del Catàleg de Bones Pràctiques de Voluntariat i Recomanacions Polítiques del projecte VERSO

VERSO clou el projecte de tres anys amb l’edició de dos documents finals: el Catàleg de bones pràctiques de voluntariat i el document que recull les recomanacions polítiques sobre les mesures necessàries per avançar en aquest àmbit.

Girona va acollir l'any passat l'Assemblea General de MEG.

news-iconNotícia > Comunitari

MEG decidirà diumenge si s'inicia la construcció d’una nova i única entitat d'escoltisme i guiatge a Catalunya

L'associació celebra la seva Assemblea General aquest cap de setmana. Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans van aprovar la proposta a les seves respectives assemblees el cap de setmana passat.

Un dels tallers del Programa CROMA de la FAS

news-iconNotícia > Social

El CROMA respon a les mancances alimentàries dels infants dels seus tallers

El Programa de la FAS de voluntariat amb infants d'escoles del Vallès Occidental incorpora aquest curs gradualment l'oferta de berenar durant els tallers en resposta a mancances de necessitats alimentàries bàsiques no cobertes.

Logotip Associació Espanyola de Fundraising

news-iconNotícia > Econòmic

L’Associació Espanyola de Fundraising publica un informe sobre el perfil del donant

Aquest mes de novembre, l’Associació Espanyola de Fundraising ha posat a l’abast de tothom un estudi sobre el perfil de les persones que col·laboren econòmicament amb el tercer sector dins de l’estat espanyol.

Pàgines