E.g., 24/07/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Acció artística comunitària en el marc del projecte 'Pintabarri'

Cartell de l'esdeveniment
Colectic - Comunitari
Barcelona
Diumenge, 25/11/2018

Omplirà de color 1.200 metres quadrats dels voltants del Mercat de Santa Caterina comptant amb la participació de veïns i veïnes, entitats, comerciants i artistes del barri.

'Pintabarri' està impulsat per la cooperativa d’art comunitari Art&Coop i l’Associació Veïns i Comerciants del Voltant del Mercat. Està en funcionament des d'aquest any i té com a precedent una acció artística comunitària que, sota el nom #coloralacalle, va acolorir el mateix carrer el novembre de 2016.

L'acció artística i col·lectiva del dia 25 de novembre és l’activitat central i més multitudinària de 'Pintabarri' i la culminació d’un procés de creació artística que ha implicat diversos agents del barri de Santa Caterina des que va començar fa un parell de mesos. També s'ha buscat la implicació d'alguns centres educatius.

Per fer la recollida de motius es van repartir unes estovalles de paper a diferents establiments i equipaments del barri, convidant a plasmar en elles dibuixos, esbossos o texts. Parale·lament, des del mes de setembre un grup d’artistes plàstics està endreçant les més de 500 propostes recollides, que serviran per dissenyar les pintures en un procés de creació conjunta.

El resultat del procés seran 147 suports hexagonals de fusta amb pintures que reflectiran les problemàtiques del barri i les necessitats i els desitjos de les persones que hi viuen. En un futur, està previts exposar aquestes pintures en diversos indrets del barri per tal de donar continuïtat a l’impacte de l'acció.

Podeu tenir més informació sobre aquest projecte escrivint a l'adreça de correu electrònic comunicacio@artandcoop.org, o bé a info@artandcoop.org.

Data: 

Diumenge 25 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Art&Coop i AVV Santa Caterina