Cartografia de coneixements, cartografia de sabers: Teatre per a l’educació. Una manera diferent d’abordar la pedagogia

Llotges d'un teatre_gui.tavares_Flickr
Dimecres, 25/04/2012

El proper 25 d'abril, tindrà lloc la tercera trobada de la "Cartografia de coneixements, cartografia de sabers", organitzada pel Centre d'Estudis Africans. Enguany, es presenta el Teatre per a l’educació. Una manera diferent d’abordar la pedagogia, a càrrec del grup de teatre Pa'tothom que ens brindarà amb la representació de la peça "Com dir no", una reflexió sobre els límits en l'educació dels nens i nenes.

És una oportunitat per a treballar l'educació i la pedagogia des del teatre-fòrum, eina valuosíssima per a abordar la pedagogia i els conflictes.

El tetra-fòrum es basa en la representació teatral de situacions de conflicte, i s'ha convertit en una de les més conegudes a Barcelona, on el públic pot participar canviant el que es planteja a l'obra.

Hi ha tres grans corrents de pensament teatral contemporànies d’Amèrica Llatina que han arribat a Europa: Teatre de l’oprimit, creat per Augusto Boal (Brasil), Teatre de la creació col·lectiva (Colòmbia) i Teatre comunitari (Argentina). Des de la concepció mateixa del problema fins a la seva solució es treballa des de la col·laboració i concurs de molts individus en un exercici d’intel·ligència col·lectiva. Aquests tipus d'expressions teatrals, s'han utilitzat com a eina per a la gestió, treball i cerca de solucions de conflictes. També com a mitjà per a la sensibilització en àmbits com ara l'educatiu, laboral, familiar o social.

En un moment de conflicte creixent a la nostra societat, el teatre d'intervenció social proposa un model distès alhora que eficaç per tal de reflexionar i gestionar conflictes de manera comunitària.

Dia i hora: 25 d'abril a les 18h

Lloc: Escola Collaso i Gil

Cal confimar assistència a: cea.inscripcions@gmail.com

Data: 

Dimecres 25 abr

Hora: 

18:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
centredestudisafricans@gmail.com