Cicle d'alternatives financeres, laborals i de consum

Cartell del cicle d'alternatives financeres, laborals i de consum per a joves i entitats juvenils
Barcelona
Dimarts, 24/02/2015 fins Dimarts, 03/03/2015

Aquest cicle pretén donar a conèixer alternatives reals i posar-les a l’abast dels i les joves i les entitats juvenils de Barcelona.

El Consell de la Joventut de Barcelona organitza, en col·laboració amb altres organitzacions i entitats de la ciutat, un cicle de conferències amb l'objectiu de "donar altaveu a alternatives que han esdevingut una realitat, i posar-les a l’abast dels i les joves i les entitats juvenils de Barcelona". Constarà de tres sessions que tindran lloc a l’Espai Jove La Fontana, a les 19.00 hores.

En la primera sessió, que es farà el dimarts 24 de febrer, es donaran a conèixer dues alternatives financeres: Coop57, una cooperativa de finances ètiques que treballa en el marc de l’economia col·laborativa, i la Xarxa d'Economia Solidària (XES), formada per empreses i entitats democràtiques, equitatives i sostenibles que assagen noves formes de treballar i consumir. Hi participaran Eli Manzano, de COOP57, i Ruben Suriñach, de la XES.

La segona sessió es realitzarà dijous 26 de febrer i girarà al voltant de les alternatives existents per fer front a l'atur juvenil. Així, s'hi presentarà la "Guia jove per l'emprenedoria i l'autocupació" del Consell de la Joventut de Barcelona, es debatrà sobre la cooperativa com a model de negoci i s'exposaran projectes del Programa "Empenta a Gràcia".

A qui contractar per als serveis d'electricitat, llum, càtering, etc.? La darrera sessió del cicle, que tindrà lloc dimarts 3 de març, intentarà buscar una resposta per a aquesta pregunta en el marc de l'economia social i solidària. La idea és que les entitats puguin contractar empreses o entitats que respectin aspectes com la sostenibilitat, la sobirania dels serveis o la gestió democràtica d'aquests. Per conèixer exemples concrets, comptarà amb la participació d'Elisa Linares, membre de Som Energia, cooperativa de consum d’energia verda; Bernat Alcolea, membre de l'equip impulsor d'Eticom Som Connexió, cooperativa de telecomunicacions; i Joana Conill, dinamitzadora d’economies alternatives i facilitadora de grups, que parlarà d'una alternativa de consum basada en la sobirania alimentària.

Data: 

Dimarts 24 febr

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Consell de la Joventut de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
cjb@cjb.cat