Concurs d'articles a la Viquipèdia sobre Barcelona 92

Concurs d'articles a la Viquipèdia sobre Barcelona 92

Més informació

Organitzador Amical Wikimedia
Adreça de l'organitzador
Correu https://www.wikimedia.cat/contacte-i-premsa/
URI Amical Wikimedia

Més Informació
Esdeveniment en línia

Tags

Enguany se celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i la Viquipèdia Catalana ha organitzat un concurs per crear i editar articles dels jocs. Aquest concurs té una durada de 24 dies.  

Acte Inici: 10/07/2017 a les 14:26   Final: 24/07/2017 a les 23:59

El juliol i el setembre del 1992, es van celebrar a Barcelona els Jocs Olímpics i els Jocs Paralímpics. Enguany se celebra el 25è aniversari d'aquella cita esportiva mundial que es va realitzar a la capital catalana. L'Associació Amical Wikimedia, entitats que agrupa els usuaris de la Viquipèdia Catalana, ha organitzat uns quants actes sobre aquesta efemèride.

Un d'aquests actes és un concurs de creació i edició d'articles. Els anys 2008 i 2016, es van dur a terme diversos projectes en ampliar les biografies d'esportistes olímpics. Ara, l'objectiu és ampliar els articles relacionats amb l'organització d'uns jocs olímpics. La idea és ampliar articles o crear-los sobre les candidatures per organitzar els jocs, les mascotes, la música, les infraestructures, els esports, la torxa, el COI, la cerimònia d'obertura, el voluntariat, les subseus o fins i tot la cançó «Barcelona» que van interpretar Freddie Mercury i Montserrat Caballé.

El projecte començarà l'1 de juliol i finalitzarà el 24 de juliol. Qualsevol usuari o usuària de la Viquipèdia, pot participar en aquesta competició. Les regles de la competició són molt senzilles, qui més continguts crea o edita, més punts té. Els tres primers classificats o classificades, s'emportaran un lot de llibres cadascú.

Comentar també, que el dia 14 de juliol, es celebrarà una viquimarató d'aquesta competició. A la seu del Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona.