Coral inclusiva Sons de Pau

Turó solidari
Dimecres, 02/10/2013 fins Divendres, 13/06/2014

És setembre i comença el curs 2013-2014 de La Coral Inclusiva Sons de Pau per a Infants i Joves sense Exclusió, que organitza l'Associació de voluntariat Turó Solidari Cerdanyola.

Lloc: Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Aula 19. c/ Belles Arts, 17

Horari: dimecres de 17.30 a 18.30h

La Coral Inclusiva Sons de Pau, és una formació musical de cant coral d'infants i joves sense distinció de capacitats.

Presentació i objectius educatius. Descripció del projecte:

Organització d'una coral per a promoure amb el cant i la música la convivència dels infants dels diferents barris i la participació en la dinàmica cultural de la ciutat. Aprofitament del coneixement personal que proporciona la música, la dansa i l'escenografia dels diversos llocs d’origen, participant en les activitats festives de manera inclusiva.

Finalitat/Objectiu:

  • Facilitar la convicència i la inclusió social, fomentant la joia del cant en grup coral.
  • Participar en la dinàmica festiva ciutadana i en trobades amb d'altres formacions.

Aquest projecte coordina l’aprenentatge musical infantil i el pla de formació Aprenentage Servei del voluntariat musical adolescent, que dirigeix musicalment Conxi Gil i coordina pedagògicament Encarna Larrey.

En aquest recull es presenten els fonaments d’aquest projecte, agrupats en tres apartats, d’aplicació graduable segons l’edat dels components:

  1. La música com a expressió creativa i artística que beneficia la persona i el seu grup, principis basats en la Musicoteràpia.
  2. La música com a eina per educar en valors: construir la Pau, la convivencia, defensar els Drets Humans.
  3. Els valors de la música: aportacions de diversos programes: programa didàctic de la Fundació Pau Casals: "Els sons de Pau Casals" i d’altres programes com el moviment coral Amics de la UNESCO: amb l’objectiu de donar cabuda a cançons de tot el món, per cantar-les a tothom en les seves diferents llengües.

Fonaments:

Aprendre a trobar el lloc que cadascú té en el món és un procés que les persones inciem en la família, l’escola, la ciutat i els seus entorns, amb d’altres infants i adults de diverses edats. El trobar-lo també és un camí de recerca personal i d’intercanvi amb la resta dels humans que ens acompanyen en el ser, estar i viure. Amb aquesta proposta, es pretén aprofitar la riquesa que suposa el cant coral, un recurs cultural al nostre abast.

Com a associació -escola de valors- el seu objectiu consisteix en treballar per una societat més humanitària on tothom tingui accés als drets socioculturals. Consideren que cantar n’és un de ben complert. Convençudes que el cant suposa l’enriquiment personal, d’aprenentatge, de salut, de creixement i de joia, creuen que és també un espai per al creixement del grup humà més enllà de l’aspecte musical.

A través del cant coral pretenen que cadascú trobi el seu lloc. Un espai per a tots, on cada infant a partir del seu referent propi, aporta la seva veu i els seus elements individuals i personals per a la riquesa de tot el grup i, troba el seu reconeixement en la cooperació, la recerca de semblances i els punts de trobada. En la formació d’un grup coral rau l’aprenentage tan de trobar un lloc per a cadascú i la seva veu, com per a tots i totes les veus conjuntes; un lloc on saber trobar l’harmonia.

Per tot això, pot ser un espai igualador entre nens i nenes de diferents llocs de la ciutat, amb capacitats diverses, de qualsevol procedència i amb nuclis i conviccions familiars plurals, un lloc per a cadascú i un espai per a tots, amb el cant i la música que uneix i agermana. Aprendre la condició de ser cantaire, és doncs tot un aprenentatge per saber ser, estar, i viure en pau.

Ens conviden a participar d’aquest projecte i fer de l’acompanyament d’aquesta vivència un trajecte vital que aprengui a valorar i donar valor a les nostres vides.

Data: 

Dimecres 02 oct

Hora: 

17:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
turosolidari@yahoo.com