Curs d'Especialització en Empreses i Persones amb Diversitat Funcional: El Tàndem Perfecte per a una Gestió Socialment Responsable

 Font:
Girona
Dilluns, 16/12/2019 fins Divendres, 20/12/2019

La gestió socialment responsable i els objectius de desenvolupament sostenible són uns dels principals indicadors de competitivitat de les empreses del segle XXI.

A més, les persones amb altres capacitats i/o trastorns de la salut mental són un dels col·lectius més vulnerables i afectats per la crisi econòmica. Si fusionem aquests dos fenòmens, trobem que la inserció laboral d'aquest col·lectiu, a més de generar beneficis en el mateix col·lectiu, proporciona uns beneficis tangibles i intangibles en el sector empresarial i, en general, en la societat. És per això que la Fundació UdG: Innovació i Formació ha creat el Curs d'Especialització en Empreses i Persones amb Diversitat Funcional: El Tàndem Perfecte per a una Gestió Socialment Responsable.

Un curs impartit per professionals de les Fundacions Viver de Bell-lloc i Lluïsa Oller en el qual es fusionarà una visió humana de les relacions laborals i del lideratge amb una visió empresarial de gestió socialment responsable per abordar un dels majors reptes socials: la inserció sociolaboral de les persones amb especials dificultats.

Durant aquest curs s'explicaran les principals problemàtiques i els reptes que planteja la inserció laboral de les persones amb altres capacitats i/o amb trastorns de la salut mental. S'abordaran els principals beneficis i oportunitats que suposa per a les empreses una gestió socialment responsable mitjançant la inserció laboral d'aquest col·lectiu en diferents nivells (legal, econòmic, psicosocial) així com les diferents vies per facilitar aquesta inserció (formació ocupacional, treball protegit, servei d'inserció al mercat de treball ordinari). Posteriorment, es treballarà específicament la gestió, el lideratge i la comunicació en equips de persones amb altres capacitats i/o trastorns de la salut mental i la resolució de problemes freqüents. Per concloure, treballarem, de forma pràctica, mitjançant supòsits pràctics, els continguts abordats durant la formació. Opcionalment, es farà una visita a la Fundació durant un «Discovery Day» a les nostres instal·lacions.

A qui s’adreça
  • A estudiants de graus relacionats amb les ciències socials, l'economia i l'empresa.
  • A professionals de l'àmbit social i de departaments de recursos humans.
  • A tècnics i tècniques d'inserció i orientació laboral.
  • A empresaris i empresàries interessats/ades a desenvolupar una gestió socialment responsable.

El curs serà del 16 al 20 de desembre.

Inscripcions

Data: 

Dilluns 16 des

Hora: 

15:00

Correu electrònic Organitzador: 
joan.roa@vivelloc.cat
Organitzador: 
Fundació Universitat de Girona