II Simposi Internacional de Focs de la Mediterrània

II Simposi Internacional de Focs de la Mediterrània

Més informació

Organitzador La Carrutxa, Centre de Recerca i Difusió del Patrimoni Etnològic i la Memòria Històrica, el Deparatment de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Reus, l'Obra Social de La Caixa i Reus-Capital de la Cultura Catalana 2017
Adreça de l'organitzador
Correu reus@carrutxa.cat
URI Web

Més Informació
Adreça
Sala Santa Llúcia Raval de Robuster, 34Reus

Tags

Reus acollirà les jornades que posaran en valor el ric patrimoni immaterial existent al voltant del foc, amb costums festius força comuns arreu dels països mediterranis.

Curs Inici: 26/05/2017 a les 12:39   Final: 28/05/2017 a les 12:39

La recuperació de la Fia-Faia al Berguedà, les atxes de la nit de reis a Tona, Villores i Taradell i les falles de la Riera de Gaià; la varietat de Sant Antoni en poblacions com  ara Ascó, sa Pobla, Canals o els Foguerons de Gràcia, o la Flama del Canigó seran aspectes a abordar al II Simposi Internacional de Focs de la Mediterrània a Reus. La cita se celebrarà del 26 al 28 de maig a la Sala Santa Llúcia de Reus i el tema central seran les festes d’hivern centrades en el foc. Ho organitza La Carrutxa, Centre de Recerca i Difusió del Patrimoni Etnològic i la Memòria Històrica, el Deparatment de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Reus, l'Obra Social de La Caixa i Reus-Capital de la Cultura Catalana 2017.

 

El Simposi se celebrarà a Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017, i es dividirà en tres grans eixos: el foc a les festes d’hivern: des de Nadal a les falles de Sant Josep; Sant Antoni com a festa central del cicle hivernal; i un tercer apartat que és un àmbit obert per a continuar parlant de les festes amb foc que es fan durant la resta de l’any.

 

Aplegarà ponències sobre la Flama del Canigó, els Fanalets de Sant Jaume de Lleida, la Cremada del Dimoni de Badalona i la celebració de Sant Joan al voltant de Luishon. El foc com a mitjà de comunicació en ple segle XXI també serà un dels temes a tractar, especialment a través del manual de bones pràctiques per a mantenir les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

 

La inscripció i l’assistència al simposi són de franc, però la inscripció prèvia a les jornades dóna dret a rebre’n el dossier. Cal formalitzar-la enviant un correu electrònic a reus@carrutxa.cat amb les dades (nom i cognom, DNI i tipus de quota). La quota de 25 euros dóna dret al dinar i al sopar de dissabte. La quota de 25 + 15 euros dóna dret a rebre la publicació de les actes del Simposi, en format electrònic o paper. Una vegada enviades les dades, cal fer l’ingrés al compte 2100-0550-04-0101458974 amb el nom, cognoms i el concepte.