Kosmopolis 2017 - IX Festa de la Literatura Amplificada

Imatge promocional de Kosmopolis / Foto: Kosmopolis

Més informació

Organitzador Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Adreça de l'organitzador
Correu kosmopolis@cccb.org
URI Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Més Informació
Adreça
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Montalegre, 5 - 08001 Barcelona

La 9a edició de Kosmopolis gira entorn del canvi amb el lema “Quan tot canvia”.

Acte Inici: 22/03/2017 a les 09:00   Final: 26/03/2017 a les 21:00

Del 22 al 26 de març, Kosmopolis - IX Festa de la Literatura Amplificada presenta un programa que reuneix un centenar d’autors coneguts i noves veus per tractar alguns dels principals reptes de la cultura i la literatura en un sentit ampli i obert. 

En aquesta edició el festival girarà entorn diferents eixos:

- La literatura del canvi (climàtic): el festival abordarà els dilemes i les mutacions que comporta l’escalfament global i analitza el gir de sensibilitat necessari per afavorir una nova ètica ambiental i així frenar el canvi climàtic.

- Constel·lacions femenines: es posa de manifest la necessitat d’un canvi de mental radical que desencadeni canvis socials, culturals i econòmics. Per això, els festival presenta un programa especial de conferències, performances i debats  que reivindiquen l’extensa, i sovint invisible, creativitat femenina.

- Pensar en vinyetes: en els últims anys s’ha normalitzat la producció i lectura de novel·les gràfiques que expliquen històries de ficció, però també autobiografies, obres periodístiques i assaigs.

- El passeig de Rober Walser: l’any 1917 es va publicar la primera edició de “El paseo” de Robert Walser, una novel·la curta on Walser actualitza la figura de “flâneur”, un passejant pensatiu que analitza el seu entorn mentre camina. Kosmopolis ret homenatge a la novel·la amb tres passejos walserians i amb un col·loqui sobre el text. 

- Literatura en xarxa: el festival manté vincles amb l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura, amb el festival Neu! Reekie! d’Edimburg, amb la plataforma europea Literature Across Frontiers i amb la xarxa de Biblioteques de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

Finalment, es presenta una selecció de peces audiovisuals al Canal Alfa amb l’objectiu d’explorar la influència de la literatura en el cinema i torna la 5ª edició del Bookcamp amb el lema “Hi ha futur més enllà del llibre?”, per continuar explorant la transformació a què s’enfronta l’ecosistema literari i editorial.