E.g., 20/11/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Marató de Donants de Sang 2.0

Marató de Donants de Sang 2.0
Diferents punts de Catalunya
Divendres, 13/01/2017 fins Divendres, 20/01/2017

Sota el lema "La teva sang diu coses. Comparteix-les", el Banc de Sang organitza una nova marató on s’esperen aconseguir 8.000 donacions que permetin remuntar les reserves de sang què han baixat un 25%.

El Banc de Sang, juntament amb els alcaldes de les 4 capitals catalanes, ha fet una crida urgent a la població a donar sang durant la Marató de Donants 2.0, que se celebra del 13 al 20 de gener, ja que les reserves estan sota mínims. Sota el lema "La teva sang diu coses. Comparteix-les", la nova edició de la Marató de Donants de Sang 2.0 aspira a rebre 8.000 mostres de manera altruista.

Determinats grups, com l'A-, només tenen reserva per a un dia, o l'O-, per a tres. El grup AB+ és el que té la reserva més gran: 6 dies. Els grups sanguinis més buscats són els donants RH negatius, els més minoritaris. Aquesta davallada es deu al fet que durant les Festes de Nadal les donacions s'han reduït un 25% i han situat les reserves en un nivell molt baix.

Un altre dels objectius de la campanya és que la població conegui el seu grup sanguini, ja que, segons el Departament de Salut, 4 de cada 10 catalans ho desconeixen. D'aquesta manera es vol posar en relleu la importància de conèixer de quin grup sanguini som, ja que d'aquesta manera es pot saber a qui podem donar-ne, quins usos pot tenir la nostra sang i sobretot, de qui podem rebre sang.

Qui pot donar sang?

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre.

Punts de donació

Per primer cop, durant el divendres 13 i el dissabte 14 de gener, les donacions també es podran fer a l’interior de l’Ajuntament de Barcelona o del Palau de la Generalitat. El mateix faran divendres els consistoris de Tarragona, Lleida i Girona.

Durant la resta de dies que se celebra la Marató, els ciutadans podran donar sang a la resta de grans hospitals que compten amb un espai de donació i també es faran prop de 100 col·lectes de donació per tot el territori, un 10% més que en l’anterior edició de la Marató. Els horaris i adreces es poden consultar al web donarsang.gencat.cat.

Data: 

Divendres 13 gen

Hora: 

08:00

Organitzador: 
Banc de Sang
Etiquetes: