Calcula les emissions de CO2 que pots evitar

Calculadora de CO2 d'AERESS
Calculadora de CO2 de l'associació ecologista Amigos de la Tierra

Calcula les emissions de CO2 que pots evitar

Resum: 

T'has preguntat mai quantes emissions de CO2 produeixen les teves activitats? Et proposem un parell d'eines que t'ajuden a fer aquests càlculs i et conviden a reutilitzar i sumar-te al consum de proximitat.

Saps que reutilitzant un frigorífic estàs evitant l'emissió de tant CO2 com l'equivalent a eliminar 46 cotxes de circulació durant un dia? L'Asociación Española de Recuperadores de Economia Social y Solidaria (AERESS) posa al teu abast una calculadora per estimar les emissions de CO2 que pots evitar reutilitzant roba, mobles, electrodomèstics i altres objectes.

Amb aquesta proposta busca sensibilitzar sobre els beneficis de la reutilització en la lluita contra el canvi climàtic.

L'associació Amigos de la Tierra, per la seva banda, t'ajuda a calcular les emissions de CO2 que genera la teva compra setmanal o anual al supermercat. Ho fa amb la campanya Alimentos Kilométricos. Juntament amb el resultat, t'expliquen que pots evitar aquestes emissions comprant productes locals i de temporada en mercats o formant part d'un grup de consum, i així fomentar una agricultura de petita escala i sostenible.

Així, et recorden que el que menges juga un paper decisiu en el canvi climàtic, no només pel seu transport, sinó que també per la producció intensiva, la desforestació, l'empaquetatge, el malbaratament, etc. La carn, per exemple, té un gran impacte ambiental "ocult" degut a la producció i transport dels pinsos amb què s'alimenta el bestiar.

Aprofita l'estiu per canviar de xip! Aquestes dues eines t'ajudaran a conscienciar-te i sensibilitzar a la gent del teu voltant.

Afegeix un comentari nou