Vols saber com és avui l'aire que respires?

A l'Àrea Metropolitana de Barcelona, com en altres indrets, s'ha arribat a nivells de contaminació atmosfèrica per damunt dels considerats saludables. Diverses eines t'informen sobre la qualitat de l'aire a temps real.

Hi ha disponibles una sèrie d'eines per conèixer els nivell de contaminants atmosfèrics o la previsió de la qualitat de l'aire a través del mòbil i d'internet.

Aplicacions per a dispositius mòbils

Nou sistema de pronòstic de la qualitat de l'aire desenvolupat per Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) per conèixer la qualitat de l'aire i el seu pronòstic a dotze hores vista en diferents ciutats espanyoles. Ofereix una informació que ja era pública però ara la mostra d'una manera més comprensible.

L'aplicació s'ha elaborat en col·laboració amb el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente i permet discriminar la informació per tipus de contaminant, entre ells l'ozó, el diòxid de nitrogen, el diòxid de sofre i les partícules en suspensió .

De l'European Environment Agency. Compta de 3.500 estacions de monitorització en 30 països. Ofereix informació instantània sobre els components de la contaminació de l'aire: ozó, el diòxid de nitrogen i partícules en l'aire.

Actualment, Ecologistes en Acció en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) també està desenvolupant una aplicació mòbil per conèixer la contaminació en lloc i temps real.

 

Des de l'ordinador

A més dels dispositius per ser consultats des dels aparells mòbils, també es poden consultar diverses webs que ofereixen aquesta informació:

 

Afegeix un comentari nou