Voluntariat formatiu jove internacional, aquest estiu i tot l'any

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voluntariat formatiu jove internacional, aquest estiu i tot l'any

Resum: 

Encara hi ha places lliures per fer un voluntariat formatiu i internacional d'estiu. Veiem els detalls de les oportunitats que ofereix la Fundació Catalunya Voluntària pel juliol, l'agost i el setembre 2013 (i tot l'any).

En aquest contingut fem una relació de les possibilitats que ofereix la Fundació Catalunya Voluntària aquest estiu. Possiblitats en un marc jove, voluntari, pacifista, ciutadà i europeu, que són les línies de treball de la Fundació Catalunya Voluntària, una entitat amb un llarg recorregut en l'intercanvi jove europeu i en la construcció d'una Europa ciutadana. Treballa fent assequibles a joves catalans les accions del programa Joventut en Acció de la Comissió Europa, com ara accions formatives puntuals, o accions de llarga durada, com el Servei Voluntari Europeu.

Aquest estiu 2013 la Fundació Catalunya Voluntària té propostes que van des d'Holanda a Armènia, passant per França, Romania, Croàcia, Ucraïna, Macedònia o Alemanya

Aquestes són les seves línies d'actuació, segons explica en la seva web:

El voluntariat, la pau i la formació permanent són els escenaris en els quals desenvolupem la nostra acció que es fa possible gracies a les aportacions de molta gent de casa nostra i de molts altres indrets del món. Facilitar que més d’un centenar de joves cada any tinguin una experiència de voluntariat internacional de prop d’un any de duració i organitzar diferents cursos en cultura de Pau que permeten i potencien la participació de joves europeus, de països del sud de la Mediterrània i de la regió del Caucas, són accions que donen sentit a la nostra Fundació a la vegada que reafirmen el camí per donar compliment a la nostra missió”.

Oportunitats de formació en l'àmbit dels moviments socials, a Europa, aquest estiu, a proposta de la Fundació Catalunya Voluntària:

  • Intercanvi jove: Lights, Shadows, Action. Del 31 d’agost al 8 de setembre de 2013 a Bacau (Romania). Cultura, tecnologia, participació...
  • Seminari: 9 Steps, del 5 al 13 de juliol de 2013 a Oravita (Romania). Per conèixer la cultura, les tradicions i la llarga història del poble gitano, des d'una perspectiva d'integració.
  • Seminari: Urban Landscape and Intercultural Dialogue. Del 1 al 9 d’agost de 2013 a Gyumri, Armènia. Per potenciar la participació ciutadana jove.
  • Curs: Grow 2020. Del 13 al 21 de juliol de 2013 a Dilijan (Armènia). Per adquirir competències personals i professionals.
  • Curs: Sport and Art: Two Magic Keys For Disadvantaged Young People To Have a Better Life. Del 19 al 27 de juliol de 2013 a Ankara (Turquia). Esports i art com a eina d'inclusió.
  • Curs: Youth can do it. Del 24 al 30 de juliol de 2013 a Brioude (França). Creativitat, l’autoestima, solidaritat i treball en equip; i reflexions sobre els reptes que afecten a les persones joves arreu d’Europa.
  • Curs: Film for Inclusion – Film as Universal Language. Del 27 de juliol al 4 d’agost de 2013 a Werftpfuhl, Alemanya. Aprendre com es fa una pel·lícula, amb un rerefons d'inclusió i lluita socials.
  • Curs: YOUth are employable. De l’1 al 8 d’agost de 2013 a Dilijan (Armènia). Voluntariat i ocupació.
  • Curs: Under the Sun We Are all one. Del 4 a l’11 d’agost de 2013 a Amsterdam (Holanda). Per conèixer quina és la situació de risc de pobresa i d’exclusió social que pateixen les persones joves arreu d’Europa.
  • Curs: LGBT – 2gether against discrimination. Del 18 al 26 d’agost de 2013 a Chernivtsi (Ucraïna). Curs per conèixer la situació de discriminació que pateixen molts joves arreu d’Europa pel fet de ser membres de la comunitat gai, lesbiana, bisexual i transsexual, i compartir informació sobre iniciatives per assolir una igualtat de drets i oportunitats.
  • Curs: We bet on our net. Del 20 al 27 de setembre de 2013 a Vukovar (Croàcia). Sobre ONG i incidència política de la societat civil a Europa.
  • Curs: MotivAction. Del 2 al 10 de novembre de 2013 a Skopje (Macedònia). Participació dels joves a les ONG, eina pel desenvolupament i la democràcia.

Podeu veure els enllaços a informació més completa i a inscripcions, per cada acció, en aquest enllaç. La Fundació Catalunya Voluntària està al carrer Albareda, 1-13 2n pis (Casa del Mar), Barcelona; tel. 93 412 44 93.