Barcelona premia entitats socials amb la Medalla d’Honor del 2015

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona premia entitats socials amb la Medalla d’Honor del 2015

Resum: 

Un total de 25 organitzacions o persones reben cada any el reconeixement de l'Ajuntament. Enguany, entre les premiades, hi ha l'Ateneu Popular de Nou Barris i Oriol Canals.

El Plenari del Consell Municipal de Barcelona ha aprovat les Medalles d'Honor del 2015. En l'àmbit de Ciutat, les quatre premiades han estat la Fundació Jordi Serra i Fabra, l'Associació Arca de Noè, l'Ateneu Popular de Nou Barris i l'Albert Garcia Espuche. Paral·lelament, cadascun dels deu districtes de la ciutat compta amb dues entitats o persones premiades, entre les quals destaca el reconeixement a títol pòstum d'Oriol Canals.

El guardó s'atorga des del 1997, any en què es va crear amb motiu de la commemoració del centenari dels municipis de l'antic Pla. Per a aquest motiu el premi incideix especialment en el concepte territorial dels districtes, amb la voluntat de remarcar la identitat dins el conjunt barceloní. Segons l'Ajuntament, "el guardó serveix per reconèixer la labor professional o social de persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors crítics".

"Les persones i entitats seleccionades encarnen la constància, la il·lusió, la creativitat, la capacitat d'iniciativa i l'esforç desenvolupats en els seus àmbits respectius. És la feina ben feta, sumada a la seva vocació de servei, el que millor defineix les trajectòries personals i professionals dels premiats". Amb aquestes paraules presentaven les medalles d'honor de manera institucional en l'entrega del 2014.

En el següent enllaç es pot consultar la relació completa de premis atorgats per cada districte.

Afegeix un comentari nou