Descobreix les cultures del Raval a través de les seves danses i els codis QR

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Descobreix les cultures del Raval a través de les seves danses i els codis QR

Resum: 

El Raval et proposa un itinerari pels seus carrers i racons, on de la mà de codis QR podràs descobrir músiques i danses de les diferents cultures que conviuen al barri barceloní. Es tracta d'un projecte que sorgeix de la intersecció entre la dansa, la immigració i les noves tecnologies amb la voluntat de destacar el caràcter multi-ètnic del Raval.

La Rambla del Raval, el CCCB, el MACBA, la Plaça Folch i Torres, el Mercat de la Boqueria i la Filmoteca de Catalunya són alguns dels espais on fins al 30 de setembre podràs trobar codis QR del projecte Raval Scan&Dance! o Codificat. Si tens un smartphone podràs escanejar els codis i visualitzar vídeos amb música i/o danses de les diferents comunitats que conviuen al Raval.

Olga Sasplugas i Mar Cordobés, creadores del projecte, han estimulat les diverses comunitats per crear petites mostres escèniques, de música i/o dansa, que reflecteixin la idiosincràsia de la cultura de la qual provenen. Amb la participació de petites associacions i centres han pogut desenvolupar el projecte.

El projecte difon les comunitats que cohabiten al barri, plasmant la seva identitat a través de la dansa, en espais culturals emblemàtics.

Gravades en diferents espais públics del Raval, les peces es poden veure en codis QR penjats "in situ", en 14 localitzacions diferents del barri. Per poder visualitzar els vídeos cal comptar amb un smartphone i connexió a Internet. Et pots baixar l'App I-nigma (lector de codis QR) o similar, escanejar el codi i gaudir de l'espectacle!

Els vídeos estan també geolocalizats en un Google Maps a la plana web del projecte, www.codificat.com, perquè aquells/es que no tinguin la possibilitat d'apropar-se al Raval puguin gaudir de la música i danses dels veïns argentins, pakistanesos, bolivians, filipins... que conviuen al Raval.

Així t'ho expliquen a BTV:

Aquesta iniciativa s'ha desenvolupat amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i la col·laboració de diferents entitats socials i culturals del barri: la Fundació Tot Raval, l'Escola Drassanes, el Casal de Barri Folch i Torres, el CCB, el Centre d'Art Santa Mónica, El lokal, la Filmoteca de Catalunya, el MACBA, el Mercat de la Boqueria, el Museu Marítim i Miércoles Comunicación.

Afegeix un comentari nou