La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris s'oposa l'ampliació d'Heron City

Autor/a: 
Toni Tèllez - Associació per a joves TEB

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris s'oposa l'ampliació d'Heron City

Autor/a: 
Toni Tèllez - Associació per a joves TEB

Resum: 

El teixit social i comercial considera que el projecte suposa un gran impacte pel comerç tradicional de la zona i una mercantilització del lleure.

El projecte d'ampliació del centre lúdic i comercial Heron City, situat al barri de Porta al Districte de Nou Barris de Barcelona, ha estat aprovat per silenci administratiu. Preveu l'ampliació de la seva superfície en 6.080 m².

El ple de l'Ajuntament de Barcelona del mes de desembre de 2014 va aprovar la suspensió definitiva del projecte. El teixit social i comercial de la zona i la majoria de l'oposició política havia demanat la seva paralització per l'impacte comercial que suposa, però l'equip de l'anterior ajuntament no ho va notificar abans de finalitzar el termini el 18 de gener i l'ampliació va quedar aprovada per silenci administratiu.

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris va conèixer l'aprovació del projecte el dia 22 de juliol. De moment, el nou equip de l'Ajuntament s'ha reunit amb veïns i comerciants de la zona i amb altres grups municipals per intentar trobar projectes alternatius que la revitalitzin i encara té pendent fer-ho amb els promotors d'Heron City.

Aquest complex amb establiments d'oci i botigues es va construir en contra de la voluntat de la Coordinadora, que proposava un projecte més integrador que tenia en compte el comerç tradicional de Nou Barris i de Sant Andreu. Considera que es tracta d'un «model de comerç segregat i controlat per uns pocs grans grups».

La Coordinadora d’Associacions Veïns i Entitats de Nou Barris també pensa que aquest «model de centre lúdic és una mostra extrema de mercantilització del lleure». A més, el tancament de discoteques al recinte ha fet que ara quedin molts espais sense utilitzar. És per tot això que demana als promotors de l'Heron City i a l'Ajuntament una alternativa al projecte.