El programa de voluntariat de la Biblioteca Can Butjosa de Parets, Premi del civisme 2012

 Font:
Font:

El programa de voluntariat de la Biblioteca Can Butjosa de Parets, Premi del civisme 2012

Resum: 

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès ha estat guardonada amb el tercer premi de Civisme Jaume Ciurana 2012, que concedeix el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, es reconeix la tasca de voluntariat amb els joves que promou la biblioteca municipal des de fa 18 anys.

El voluntariat d’aquesta biblioteca va néixer coincidint amb el curs escolar 1994-1995 amb el programa Bibliomòbil, per fer arribar la lectura a persones amb necessitats especials. Posteriorment va aparèixer l’Apadrinatge, una activitat per donar acompanyament a tots aquells infants que necessiten suport per endinsar-se en el món de la lectura. També es va elaborar el text de declaració d’intencions sobre el voluntariat, a partir del qual es forma a grups de joves voluntaris que donen servei a altres membres de la seva comunitat.

Els Premis de Civisme pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura o la urbanitat i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència. Alhora, aquests guardons també volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l’esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l’estimació i el respecte per la natura.

Afegeix un comentari nou