La Mòstra de Cinèma Occitan arriba a Barcelona

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística
Mòstra de Cinèma Occitan a Barcelona

La Mòstra de Cinèma Occitan arriba a Barcelona

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística

Resum: 

La 7a edició de la Mòstra comença a Barcelona amb la projecció de la docuficció 'Frédéric Mistral', d’Alaing Glasberg (2004).

La 7a edició de la Mostra de Cinèma Occitan arriba a Barcelona avui. 2 d’octubre, a l’Aula Capella de la Universitat de Barcelona. En aquesta primera sessió es projectarà el film Frédéric Mistral, d’Alaing Glasberg (2004), amb motiu de la commemoració del centenari de la mort del Premi Nobel occità. El cicle continuarà els dies 24 d'octubre; 6 i 26 de novembre i el 4 de desembre amb projeccions a l’Aula Capella de la Universitat de Barcelona, al CAOC Hotel d’Entitats, i a la Filmoteca de Catalunya.

La Mòstra de Cinèma Occitan, organitzada per la Direcció General de Política del Departament de Cultura, té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica. En l’organització hi col·laboren també institucions i empreses catalanes i occitanes que en faciliten la presència a diferents indrets del territori català i occità.

La Mòstra de Cinèma Occitan configura any rere any una programació que ofereix una visió panoràmica de la llengua occitana i de les seves modalitats que van del gascó al vivaro-alpí, passant pel llenguadocià, el llemosí, el provençal o l’alvernès, a través de creacions audiovisuals. Quant als gèneres, hi predomina el documental, entre d’altres formes d’expressió cinematogràfica.

La Mòstra es va inaugurar a Lleida el passat 15 de juny. En aquesta edició s’ha ampliat substancialment el nombre de localitats d’exhibició que passa de 19 a 31.

Mòstra de Cinèma Occitan 2014

Facebook de la mostra

Afegeix un comentari nou