Neix el Taller 131, un espai multidisciplinari per a la cultura de proximitat

Ravalnet
L'entrada del Taller 131, al barri del Raval de Barcelona. Font: Taller 131
L'entrada del Taller 131, al barri del Raval de Barcelona. Font: Taller 131

Neix el Taller 131, un espai multidisciplinari per a la cultura de proximitat

Ravalnet

Resum: 

L'associació aposta per l'art com a eina de transformació social i vol generar una xarxa artística arrelada al barri del Raval.

Un nou espai cultural de petit format obre les portes al Raval de Barcelona. És el Taller 131, un taller de pintura particular que vol allotjar propostes multidisciplinàries i fer-les dialogar per generar una xarxa artística arrelada al barri. En definitiva, creació artística pròxima per a un públic proper.

Aquesta associació cultural vol apostar per l’art com a eina de transformació social i per la diversitat per tal de donar espai a creadores i temàtiques excloses dels espais més normatius.

Les seves impulsores, tres dones amb trajectòria en tres àmbits diferents, la pintura, el cinema i la poesia, creuen en una cultura de proximitat més accessible i participativa que la cultura de sala tradicional.

Entenen la creació des d'una perspectiva feminista que prioritza les cures per sobre de la productivitat i com una eina de denúncia i pensament crític a l'hora d'interpretar i confrontar les opressions sistèmiques. També com un espai de llibertat i d'indefinició en què res no és immòbil.

En aquest sentit, mantenen sempre una convocatòria oberta per rebre propostes de projectes creatius al correu eltaller131@protonmail.com.

La memòria històrica del barri com a motor

El Taller 131 pren el nom d’un espai comunitari que va existir al barri entre els anys 80 i el 2000 format per artistes, la majoria estudiants de l’Escola Massana. Per això, s’inaugurarà el 9 d’abril amb una exposició de les persones que van formar part d’aquest espai, que aplegarà des de pintura, escultura, fotografia i joieria fins a poesia, música i teatre. L'aforament ja està complet, però l'obra es podrà veure fins al 28 d'abril.

Hi participen Jon Berrondo, Paul Berrondo, Albert Casañé, Carla Fajardo, Pep Fajardo, Ana Forcada, Armando Gascon, Ana Gallinal, Mar García, Matilde Grau, Macarena Infante, Jabi Machado, Curra Martín, Álex Muñoz, Elisabet Puig, Fátima Tocornal, Macarena Zúñiga i Johanna De Widt.

Una programació que mira endavant

Aquesta mirada al passat és per començar a caminar endavant amb altres propostes d'esdeveniments i tallers sota el lema #Ravalacions.

A l'abril, s'inaugurarà una exposició de pintura d'Oscar Sanchís i Korina Kaisershot acompanyada d'una intervenció pictòrica i musical en directe a càrrec del cantant d'òpera David Alegret i del músic Eduard Iniesta.

El 24 d'aquest mateix mes, l'artista de processos creatius Rafa Castañer oferirà el taller Activa't dibuixant amb música.

El 14 de maig s'inaugurarà una exposició de Petra Vlasman amb un taller de fotografia collage impartit per la mateixa artista. El 19 de maig s'hi presentarà el curt ‘The ballot and the bullet’, d’Anggie Obin i Juan Pastor, amb música en directe. Posteriorment, hi haurà l'exposició fotogràfica Vampira, de Victor Blanco, sobre la història d'Enriqueta Martí, amb mirada crítica, acompanyada d'un "akelarre poètic"

Al juny, exposarà l'artista Roseta Ortuño acompanyada d'una performance de La Hipogrifa.

Al llarg del trimestre, també s'hi farà un cicle de microteatre, un cicle de cinema feminista i un cicle de poesia.

Afegeix un comentari nou