25N

Rakel Escurriol, de la cooperativa Tamaia, a l'Espai Francesca Bonnemaison

news-iconNotícia > Comunitari

Rakel Escurriol: "Reconèixer-nos entre les dones és una manera de lluitar contra el patriarcat"

Rakel Escurriol és coordinadora del programa d'atenció a les dones de TAMAIA, que celebra el seu 25è aniversari en una data tan simbòlica com el 25 de novembre. Parlem amb ella de les fites assolides aquests anys i del que queda per fer.

Dones participant a una acció dels 16 dies d'activisme

news-iconNotícia > Internacional

16 dies d'activisme contra la violència masclista

El 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones, es va donar el tret de sortida d'una campanya internacional que anima la societat civil i les entitats a prendre partit contra la violència masclista.

El 25N no deixis d'informar-te, formar-te i mobilitzar-te!

news-iconNotícia > Comunitari

El 25N no deixis d'informar-te, formar-te i mobilitzar-te!

Al voltant del Dia Internacional per l'eradicació de la violència vers les dones, que es commemora el 25 de novembre, s'organitzen a Catalunya un seguit d'accions i activitats. Te les expliquem i et convidem a participar-hi!

XI edició del Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones: Trencant rols sexistes

news-iconNotícia > Comunitari

Convocat el Premi 25N per a projectes que trenquin els rols sexistes

Fins al 24 d'octubre, persones i entitats de la ciutat de Barcelona poden presentar els seus projectes a la XI edició del Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones.

Portada del llibre "Violencias de género 2.0"

news-iconNotícia > Projectes

Existeix la violència de gènere 2.0?

La discriminació de gènere es reprodueix també al món virtual. Així ho van afirmar diverses expertes a les jornades GrediDona que van tenir lloc al mes de maig i ara ho han recollit en un llibre.

Crida a la participació al Yoga Day 2014

news-iconNotícia > Internacional

Canvia de postura i fes ioga pels drets de les dones!

Aquesta és la proposta del Yoga Day, una iniciativa d'Amnistia Internacional que aplega el ioga i la solidaritat, en el marc del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Premi Narratives digitals per a la prevenció de la violència masclista

news-iconNotícia > Cultural

Narratives digitals per a la prevenció de la violència masclista

La Xarxa Punt TIC organitza un premi que barreja l'storytelling i la lluita contra la violència vers les dones. Anima la ciutadania a expressar-se a través d'una imatge, un multimèdia, un àudio o un vídeo i participar-hi!

Un grup de dones amb el certificat del curs Eines contra la violència masclista

news-iconNotícia > Comunitari

Activistes veïnals contra la violència masclista

Més de 200 dones s'han format en eines contra la violència masclista per tal de poder sensibilitzar la ciutadania, així com acompanyar les dones víctimes de la violència masclista.

Destí. Font: Eliana Nieves (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

L’atenció a les víctimes de violència masclista

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones us proposem diferents manuals que us poden ser d’ajut en el desenvolupament de la intervenció.

No a la violència de gènere. Font: Xarxanet

news-iconNotícia > Jurídic

25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones

Com cada any, el 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Logo de la campanya Take back the tech!

news-iconNotícia > Internacional

Pren el control de la tecnologia per eradicar la violència vers les dones

La iniciativa Take back the tech! (Dominem la tecnologia!) promou l'activisme contra la violència vers les dones, tot fent una crida a prendre el control de la tecnologia per compartir-hi històries transformadores entre el 25 de novembre i el 10 de desembre.

Imatge de Christy Dean (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Defensa de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat elabora un informe destinat als partits polítics que concorren al 25N on reflecteix la situació que viuen aquestes persones i proposen diferents mesures per fer-hi front.

Parlament de Catalunya. Font: nyuudo (flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Debat social amb els representats polítics

ECAS organitza dimarts, 13 de novembre, una trobada amb les principals forces polítiques que concorren a les eleccions al parlament del 25-N.

Logotip dels 16 dies d'activisme contra la violència de vers les dones 2011

news-iconNotícia > Internacional

Actua contra la violència vers les dones!

"De la pau a la llar a la pau al món" és el lema de la campanya 16 dies d'activisme contra la violència vers les dones, que fa una crida a la ciutadania i a les entitats sense afany de lucre a afegir-s'hi i organitzar accions entre el 25 de novembre i el 10 de desembre.

Dona amb cartell del Yoga Day: Necessitem suport!

news-iconNotícia > Internacional

Ioga pels drets humans de les nenes i les dones

En el marc del Dia per l'Eliminació de la Violència de Gènere, Amnistia Internacional aplega la disciplina del ioga i la solidaritat a la iniciativa Yoga Day o Dia del Ioga, que es realitza dijous 24 de novembre. Així, et convida a practicar ioga i a donar suport a les nenes que pateixen violència sexual a Nicaragua.

Carme Chacón visita la Taula del Tercer Sector

news-iconNotícia > Econòmic

Carme Chacón visita la Taula del Tercer Sector

La candidata del PSC es va reunir dimarts passat amb la Taula d’entitats del Tercer Sector per escoltar les 25 propostes que l’organització presenta als polítics per preservar la cohesió social.

Cartell del Fòrum contra les Violències de Gènere

news-iconNotícia > Social

Trenca el silenci i participa al Fòrum contra les Violències de Gènere

Un any més, el Fòrum contra les Violències de Gènere esdevindrà un espai de participació activa, reflexió i aprenentatge. Tindrà lloc del 17 al 19 de novembre, el cap de setmana anterior al 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Llibretes. Imatge CC de la galeria de Flickr de malglam

news-iconNotícia > Social

420 caràcters per unes relacions en igualtat

Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, l'Institut Català de les Dones convoca un concurs de microrelats a través de Facebook. L'objectiu és sensibilitzar contra la violència masclista, fomentant la creació literària que superi els estereotips tradicionals i mostri nous models de relació.

news-iconNotícia > Projectes

Premi 25 novembre per a l'eliminació de la violència masclista

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, motiu pel qual l'Ajunatment de Barcelona convoca com cada any el Premi 25 de novembre adreçat a persones, grups, associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona que tinguin projectes destinats a eliminar la violència vers le dones.