VII Memorial Cassià Just

La Direcció General d'Afers Religiosos convoca una nova edició d'aquest guardó que té per objecte el de reconèixer aquelles persones i entitats que promouen la convivència interreligiosa i la llibertat de creences.

Convocant: Generalitat de Catalunya. Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Direcció General d'Afers Religiosos

Data de publicació: 28/04/2017

Termini: 29/04/2017 - 09/06/2017

Contingut:

A qui va dirigit?

Pot presentar candidatura qualsevol persona, entitat, institució o ens local, mitjà de comunicació o professional de mitjans de comunicació.

 

Finalitat

Reconèixer el treball de persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació i professionals dels mitjans de comunicació a favor de la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya.

 

Els treballs candidats hauran d'estar vinculats d'una manera clara al fet religiós i als drets humans, es poden concretar en els camps següents:

  1. Defensa dels drets de llibertat religiosa.
  2. Foment del coneixement, del respecte i del diàleg entre opcions religioses diverses.
  3. Difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.
  4. Promoció de la convivència i la cohesió social en l'àmbit de les diferents religions.
  5. Totes aquelles actuacions, iniciatives o treballs que contribueixin a sensibilitzar la societat de la necessitat de preservar els drets humans i difondre la realitat religiosa com a factor de cohesió social.

 

Guardó

El guardó consisteix en una obra d'art original d'una autora o autor reconeguts.

Àmbit:
  • Cultura i esports
  • Drets humans i solidaritat

Tipus: Premi

Públic/Privat: Públic

Àmbit geogràfic: Nacional

Bases