Tècnic d'Orientació i Inserció Sociolaboral

Autor/a: 
Associació sociocultural La Formiga

Tècnic d'Orientació i Inserció Sociolaboral

Autor/a: 
Associació sociocultural La Formiga

Resum: 

La Formiga organitza la sisena edició del curs "Tècnic d'Orientació i Inserció Sociolaboral" entre el 7 i el 28 d'octubre Amb un total de 20 hores lectives, té com a objectiu donar les eines i coneixements necessaris per fer les funcions pròpies dels tècnics d'inserció sociolaboral, posant especial èmfasi en els col·lectius de difícil inserció. Curs bonificable i amb descomptes per diversos col·lectius.

Aquest curs ofereix un espai per a tothom qui vulgui introduir-se en el món de la orientació laboral i adquirir-ne competències. Vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d'Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característiques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d'aquesta professió en el seu àmbit d'actuació.

Horari: dilluns i dimecres, de 18:00 a 21:00 Total d'hores: 20 hores Preu: 120 euros*.

* Descomptes: - 10 % amb Carnet Jove (108 euros) - 100 euros per a persones en situació d'atur, estudiants, membres de famílies monoparentals i nombroses, voluntaris i exalumnes de La Formiga.

Lloc: La Formiga (c/Elkano, 74 baixos) Inscripcions: Per inscriure-us, ompliu la butlleta d'inscripció i envieu-la a info@laformiga.org

Límit inscripcions: Una setmana abans de l'inici del curs. Si voleu bonificar-vos la formació, mireu de contactar amb almenys deu dies d'antel·lació.

Formació bonificada: Si sou treballadors en actiu teniu la possibilitat de fer la formació de forma bonificada, és a dir, subvencionada. Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres i us expliquem com fer-ho.

Temari


1. Itinerari d'Orientació-Formació-Inserció.
2. Itinerari personal d'Inserció. Motivació i autoestima en el procés d'Orientació i Inserció Laboral. L'objectiu professional.
3. Les competències professionals.
4. Eines de recerca de feina. CV, CV per competències, carta de presentació.
5. Entrevista de feina. El paper del les TIC'S aplicades als processos d'orientació i inserció.
6. Introducció a l'acompayament en la recerca de feina a col·lectius de difícil inserció. Aturats de llarga durada, persones immigrades, joves, dones, persones amb discapacitat.

Metodologia: Es combinarà la exposició de les temàtiques per part dels docents amb treball en grup, dinàmiques i pluja d'idees. Els docents aniran donant material i lectures per treballar prèviament a casa i aprofitar així el temps a l'aula.

Professorat

Isabel Berrocal: Llicenciada en Psicologia per la UB, postgrau en Programes de Qualificació Professional (UB) i àmplia formació en Orientació i Inserció Laboral. Formadora en cursos de formació continua sobre comunicació interpersonal, treball en equip, orientació laboral, tècniques de recerca de feina. Experiència com a Orientadora laboral a l'administració local.

Alba Lloris: Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Formació en Coaching i Gestalt. Tècnica en Orientació i inserció laboral a l'Ajuntament de Cornellà, gestió del "Club de Feina". Ha treballat com a Tècnica d'Itineraris Personals al PIMEC i com a tècnica de selecció de personal a diverses empreses.

Neus Beltran: Llicenciada en Psicologia Clínica, especialitat en Psicologia del Treball i de les Organitzacions. És Tècnica en Orientació i Inserció Laboral a l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat, on s'encarrega de l'elaboració, execució i avaluació de Projectes d'Orientació i Inserció. És formadora en igualtat d'oportunitats i en TIC per a la inserció, i organitzadora de cursos de Formació Ocupacional.

Afegeix un comentari nou