Una 'app' per a persones amb discapacitat supera els 4.000 usos el primer any de funcionament

Colectic
L'aplicació millora l'autonomia i l'autoestima de les persones amb discapacitat Font: AMPANS
L'aplicació millora l'autonomia i l'autoestima de les persones amb discapacitat Font: AMPANS

Una 'app' per a persones amb discapacitat supera els 4.000 usos el primer any de funcionament

Colectic

Resum: 

És una aplicació mòbil desenvolupada amb la col·laboració de diverses entitats que ajuda les persones amb discapacitat a orientar-se a la via pública i als transports. A Catalunya, el projecte funciona a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

'App & town Compagnon' és un sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o amb altres trastorns cognitius que les guia de manera precisa en els seus desplaçaments, facilitant la llibertat de moviments per millorar la seva autonomia i la seva autoestima.

L'aplicació mòbil monitoritza des d'un centre de control en temps real el seguiment de la ruta que fan les persones usuàries. Això s'aconsegueix a través d'un sistema de geolocalització.

Les entitats i institucions que han participat en el desenvolupament i el pilotatge d'aquesta 'app' són AMPANS, el Grup Sant Pere Claver, l'Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, Fundació Tallers, Fundació ADIMIR i la Fundación ONCE. Totes elles han valorat de manera molt positiva la contribució de l'aplicació a facilitar la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

La iniciativa suposa també un canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials. Permet adoptar un rol actiu, així com ampliar el cercle de relacions mitjançant el vincle de confiança que s'estableix amb el personal tècnic que fa seguiment a través de l'aplicació.

'App & town Compagnon' està també en funcionament a l'àrea metropolitana de Madrid i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil.

Afegeix un comentari nou