Alguns números en infografies sobre la crisi dels refugiats

Alguns números en infografies sobre la crisi dels refugiats

Resum: 

Les infografies, publicades pel Financial Times, serveixen per comparar en números i de manera visual les solicituds d'asil i la proposta d'acollida de la UE en relació a l'actual crisi dels refugiats.

Aquest èxode de persones que fugen de les situacions de conflicte que pateixen als seus països es considera ja el més important des de la Segona Guerra Mundial.

Arriben a Europa a través del Mediterrani o dels Balcans, procedents de Síria, Nigèria, Eritrea, Afganistan, Irak i Kosovo. Es calcula que al voltant de 300.000 persones (més del 40%, sirians) han posat en perill la seva vida creuant aquest mar i el nombre de morts creix dia a dia.

Durant el primer semestre d'enguany gairebé 700.000 persones han presentat sol·licituds d'asil en Europa, Amèrica del Nord, Àsia i Oceania. Alemanya, Sèrbia i Hongria són els països que reben més solicituds d'acollida, i aquest últim país és el que rep més refugiats en relació a la seva població.

Les xifres entre parèntesis fan referència a solicituds pedents multiplicades per mil. Els països en color blau clar són els que ofereixen visats Schengen. En color blau fosc apareixen els que no, i en gris figuren els candidats a l'acord.

Sol·licituds d'assil en països europeus. Font: Financial Times

Europa està intentant donar resposta a l'allau de sol·licituds d'acollida. En aquest sentit, la ciutadania ho està demanant als governs i està presionant-los per afavorir-la. Alguns països com Àustria han rebutjat acceptar persones refugiades. Alguns països com el Regne Unit estan exempts, i Grècia i Itàlia, tot i haver-ne rebut moltes, continuen acollint exilats.

En color més fosc apareix el nombre de persones que cada país es va comprometre a acollir el mes de juliol. En color més clar, el que la Comissió Europea proposa de cara als propers dos anys. Les xifres també fan referència a milers de persones.

Proposta d'acollida de refugiats en països europeus. Font: Financial Times

Espanya es troba per sota de la mitja europea tant pel que fa al nombre de sol·licituds d'asil com d'acollides de persones refugidades.

Pots accedir a l'article sencer en anglès del Financial Times, que conté més infografies, a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou