Oxfam apel·la al poder del consumidor per pressionar les grans marques

  • La campanya Darrere la marca apel·la al consumidor per pressionar les empreses

    La campanya Darrere la marca apel·la al consumidor per pressionar les empreses

A través de la campanya "Darrere la marca", avalua l'impacte social i mediambiental de les 10 grans empreses d'alimentació i begudes.

Aquesta iniciativa porta un any i mig en marxa i ha aconseguit que algunes de les grans empreses adquireixin compromisos amb els drets laborals i amb la sostenibilitat ambiental. És el cas de la companyia General Mills, que fa pocs dies va anunciar que implementarà mesures per frenar les emissions de gasos d'efecte hivernacle en les seves cadenes de subministraments i que pressionarà perquè s'adoptin mesures polítiques que tractin el problema del canvi climàtic.

La multinacional, que fabrica els gelats Haagen-Dazs o el blat de moro Gigante Verde, ha adoptat aquesta postura després que més de 230.000 persones signessin una petició demanant mesures contundents contra el canvi climàtic. La iniciativa era part de la campanya Darrere la marca (Behind the brands) d'Oxfam.

De fet, es tracta de l'acció que la campanya té en marxa en aquests moments, adreçada a dos de les 10 grans empreses del sector alimentari: General Mills i Kellogs. L'acció denuncia que aquestes empreses no fan totalment públiques la majoria de les seves emissions, no estableixen objectius per reduir-les i fan negocis amb empreses que agreugen el canvi climàtic, cremant boscos i utilitzant massa fertilitzants contaminants. Una de les dues ja ha reaccionat davant la pressió ciutadana, però fins al moment Kelloggs no s'hi ha pronunciat.

 

 

 

En la plana web de la campanya podràs conèixer en quines materies (terra, dones, agricultors, treballadors, canvi climàtic, transparència i aigua) s'impliquen més i en quines menys les grans marques i podràs pressionar-les a través de les xarxes socials perquè es comprometin a millorar les seves polítiques.

Afegeix un comentari nou