Barcelona acollirà enguany l’acte de lliurament dels Premis MacBride per la Pau

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font: Wikimedia
L'activista i lingüista Noam Chomsky és un dels guardonats en aquesta edició dels Premis MacBride per la Pau
 Font: International Peace Bureau
Font: International Peace Bureau

Barcelona acollirà enguany l’acte de lliurament dels Premis MacBride per la Pau

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’activista Noam Chomsky, el polític britànic Jeremy Corbyn i el Consell japonès d’Okinawa rebran aquest mes de novembre el guardó que anualment atorga l’International Peace Bureau.

Des de l’any 1992, els Premis MacBride reconeixen organitzacions i persones que s’han distingit per la seva feina a favor del desarmament, la pau o els drets humans. En aquesta edició, l’International Peace Bureau ha volgut destacar la tasca del lingüista i activista Noam Chomsky per la seva trajectòria i compromís personal a favor de la pau, les seves fortes crítiques a la política internacional nord-americana i el seu posicionament antiimperialista.

També s’ha guardonat el Consell d’Okinawa, al Japó, per la seva lluita no violenta per exigir el tancament de la base militar de Futemna i la seva oposició a la construcció d’una de nova a Henoko. Aquest moviment compta amb un gran suport popular i des de fa anys promou accions contra les bases nord-americanes ubicades en aquest arxipèlag japonès.

El polític britànic Jeremy Corbin ha estat igualment reconegut per la seva actual tasca com a vicepresident de la Campanya per al Desarmament Nuclear al Regne Unit i per la seva extensa trajectòria política d'impuls del desarmament i la pau tant a dins com a fora del Parlament del seu país.

Per primera vegada, els premis es lliuraran el divendres 24 de novembre a Barcelona.

300 organitzacions membres a tot el món

Durant els darrers 25 anys, una trentena de persones i entitats han estat guardonades amb el Premi MacBride, entre les quals figuren el Comitè de Mares de Soldats Russos, el polític irlandès i impulsor de la pau a Irlanda del Nord John Hume, l’activista índia Binalakshmi Nepram, fundadora de Manipur Women Gun Survivors Network i membre del Control Arms Foundation of India, i l’escriptora feminista i activista egípcia Nawal El-Saadawi.

L’International Peace Bureau va néixer el 1891 amb l’objectiu de treballar per la resolució pacífica dels conflictes i l’any 1910 va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau. Actualment està integrat per més de 300 organitzacions de tot el món. El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, la Fundació per la Pau, l’Escola de Cultura de Pau, la Universitat Internacional per la Pau, Justícia i Pau i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU són algunes de les entitats membres.

Afegeix un comentari nou