15 joves escoltes i d’esplais porten el lleure cap a Grècia

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Ivet Eroles
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

15 joves escoltes i d’esplais porten el lleure cap a Grècia

Autor/a: 
Ivet Eroles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Desenvoluparan un projecte educatiu amb infants que viuen al camp de refugiats de Skaramagas.

Del 2 al 22 d’agost, diferents joves que formen part del món de l’educació en el lleure aportaran activitats, jocs, tallers i teatre al camp de refugiats de Skaramagas, prop d’Atenes, amb el projecte Lleure cap a Grècia. Els nois i noies són caps d’agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya o d’esplais i majoritàriament són procedents de comarques gironines i de l’Alt maresme.

Seguint un dels lemes de la llei escolta: “Som germans de tothom i treballem per la pau”, el grup emprèn aquest viatge amb la voluntat de millorar, “en la mesura del possible”, la situació de les persones que viuen en aquests camps.

En un primer moment, el projecte s’havia de portar a terme al camp d’Idomeni, però després del desallotjament es desenvoluparà a Skaramagas, un camp situat a 15 quilòmetres d’Atenes on hi viuen 3.000 persones, de les quals prop d’un miler són infants.

El projecte s’estructura en tres setmanes: durant la primera hi haurà una presa de contacte entre voluntaris i infants, desenvolupant jocs i dinàmiques variades; a la segona s’ensenyarà a dinamitzar activitats; i en l’última els i les joves refugiades posaran en pràctica tot el que han après.

Un cop els i les voluntàries tornin cap a casa, es portarà a terme una campanya de sensibilització a traves d’activitats, tallers, xerrades i dinàmiques per explicar les condicions de vida de les persones refugiades i rebutjant la política migratòria de les institucions responsables d’aquesta situació dramàtica.

Per tal de finançar aquesta iniciativa, s’han recaptat fons a través de la realització de vermuts solidaris, espectacles o rentats de cotxe, per exemple. A més, per acabar de fer front a totes les despeses del projecte, s’ha engegat una campanya de micromecenatge per poder fer aportacions al número de compte ES58 0081 1609 1700 0116 2420.

Aquest projecte compta amb el recolzament i col·laboració d’institucions com Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i l'Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament, així com també de molts col·lectius i entitats que han col·laborat en l’organització dels actes i han realitzat aportacions econòmiques.

Afegeix un comentari nou