Gràcies pels teus aclariments. En trec la conclussió, a partir de l'exposat, que efectivament depèn de com s'interpreti la normativa, que no ho deixa clar. Del criteri d'imputació, també veig clar que és el de pagament, tu mateix ho dius "se entenderán satisfechos el día en que se expida la correspondiente orden de pago. De no existir orden de pago se entenderán satisfechas cuando se efectúe el pago". Per tant, ordre de pagament, no meritació.

Per tot plegat, reitero el meu comentari anterior. Nosaltres entenem que, per evitar cap tipus de requeriment, hem d'interpretar la norma de la forma més restrictiva possible, i presentar el model en tots els casos en què es rebin subvencions, i així ho aconsellem. Però és només el nostre criteri, com bé dius, pot haver d'altres.

Com també hem comentat, és possible que si no es presenta, no passi res, però no tenim la seguretat. Si el Cap de Servei de l'IVA de l'AEAT que teniu com a contacte us pogués fer algun document que afirmi que aquest serà el criteri d'hisenda a l'hora enviar requeriments, seria fantàstic, així tindriem la certesa que ens falta.

Gràcies per les aportacions, molt interessants.