La consulta vinculant a què fas referència va ser abans de que canviés la normativa i s'eliminés el límit dels 3005,06 per les subvencions de les AAPP, per tant, no podem basar-nos en ella..

Dit això, i per tancar el tema si m'ho permeteu, com hem comentat en respostes anteriors, la redacció de la Llei no acaba de deixar clar si són únicament les AAPP les que han vist eliminat el límit de l’import, o bé si són també les entitats que reben aquest tipus d’ingressos. Fins fa pocs dies, recomanàvem la presentació de totes, buscant el sentit més estricte de la norma, i amb tota la prudència d’evitar que les entitats rebessin cap requeriment en aquest sentit.

Després de diverses consultes a hisenda que hem fet nosaltres i altres entitats del sector, totes elles telefòniques, i també contactes personals amb responsables de Delegacions, arribem a la conclusió de que sembla ser que l’eliminació d’aquest límit només afecta les pròpies AAPP i no a les entitats receptores de les subvencions, tot i que no tenim cap document escrit que ho garanteixi. Fins a dia d’avui, tampoc hi ha cap doctrina publicada respecte a com s’interpretarà des de l’Agència Tributària, però tot apunta en aquest sentit. Per tant, les entitats només haurien de declarar les subvencions que superessin l’import límit de 3.005,06 € tot i que, si s’inclouen les inferiors, tampoc passaria res.

Esperem haver aclarit els dubtes relatius a si es declaren o no es declaren, i donar per resolta aquesta controvèrsia.

Salutacions,