Àmbit Comunitari

Veure més

Una imatge de la conferència celebrada a Barcelona

news-iconNotícia > Comunitari

Neix l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV)

Aquesta plataforma s'ha creat després de la validació del Pla d’Acció per a la Prevenció de totes les formes de l’extremisme Violent, que ha estat el resultat principal d'una conferència celebrada a Barcelona.

El Xavi Artal, activista cultural a l'Ateneu i en altres accions que es desenvolupen a Nou Barris

news-iconNotícia > Comunitari

Xavier Artal: "El barri organitzat va construint drets a partir d’una eina d’intervenció social que és la Cultura"

L'Ateneu Popular de Nou Barris és un equipament cultural de Barcelona especialitzat en circ i d'altres arts escèniques. Compta amb un important nombre de persones que participen en el seu funcionament, com el Xavi, que tot seguit ens ho explica.

Fotografia de grup per commemorar l'aniversari de l'entitat

news-iconNotícia > Comunitari

L'Associació Esclat celebra els seus 40 anys amb una exposició fotogràfica

La mostra fa un recorregut amb imatges a través de les quatre dècades d’història de l’entitat, com a commemoració de l'aniversari i homenatge a la seva trajectòria.

Scoutcentrum Kruithuis - Àgora 2017

news-iconNotícia > Comunitari

Es busca representant de l'escoltisme català per l'Àgora 2017

L’Àrea Internacional de la Federació d'Escoltisme i Guiatge, en representació de l'Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM), busca Ròvers, TRUCs o Claners amb motivació per viure aquesta experiència internacional.

Frame del vídeo. Font: Youtube

news-iconNotícia > Comunitari

Voluntariat amb Enfemme

L'entitat acompanya a crossdressers, travestis, transexuals, transgèneres... en el seu procés vital, a través del voluntariat.

Premis d'Acció Social / Foto: Estris

news-iconNotícia > Comunitari

S'obre la convocatòria dels Premis d’Acció Social de Plataforma Educativa

Fins el 2 d'abril hi ha temps per inscriure's a la 6a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras que organitza el Grup d'Organitzacions d'Economia Social Plataforma Educativa.

Font: Greenpace

news-iconNotícia > Comunitari

Aprendre a defensar els teus drets

El col·lectiu "Defender a quien defiende" imparteix una formació sobre eines per combatre la vulneració de drets fonamentals en els espais de protesta.

news-iconNotícia > Comunitari

Trobada de les Energies Comunitàries, cap a la construcció col·lectiva d'una metodologia comunitària

La iniciativa Energies Comunitàries convoca els agents d'acció comunitària de Barcelona a una trobada el 22 de febrer. Entre d'altres, s'hi treballarà en la creació i definició de la convocatòria del Premi Barcelona Acció Comunitària.

Foto de grup del Col·lectiu de Professionals del Treball Comunitari de Catalunya. Font: Pàgina de Facebook del Col·lectiu

news-iconNotícia > Comunitari

Coneixes el Col·lectiu de Professionals del Treball Comunitari de Catalunya?

Convoquen una assemblea oberta el 25 de febrer, per tal d'apropar la seva tasca als professionals de l'acció comunitària i repensar entre tots i totes quin ha de ser el seu paper en el moment actual.

Cartell de la manifestació / Foto: CNJC

news-iconNotícia > Comunitari

El moviment associatiu juvenil també vol acollir

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona promouen un bloc juvenil per la manifestació del 18 de febrer convocada en el marc de la campanya Casa Nostra Casa Vostra.

Un grup de joves. Font: Pixabay

news-iconNotícia > Comunitari

En marxa la quarta edició de l’Enquesta de Joventut de Catalunya

S'entrevistaran més de 3.000 joves d'entre 15 i 34 anys amb la finalitat de conèixer una mica millor la seva realitat i les seves necessitats, i d'aquesta manera orientar les polítiques de joventut

Una captura de pantalla de la darrera versió del mapa

news-iconNotícia > Comunitari

El Mapa de la Censura als Països Catalans 2017 ja es troba operatiu

Es tracta de la tercera edició d'aquesta iniciativa, que només al més de gener ha recollit ja una dotzena de casos i 15 en el que portem d'any.

news-iconNotícia > Comunitari

“Busquem que els participants puguin viure experiències diferents i innovadores que després els converteixin en actius socials per al canvi”

Parlem amb l’Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt, que del 5 al 19 d’agost organitza el camp de treball internacional “Wild Jump (Un Salt salvatge)” per recuperar els espais naturals de la conca del Ter.