Colònies per despertar l'esperit cooperatiu entre els més petits

Les decisions preses de manera col·lectiva i l'organització assembleària són algunes de les característiques de les colònies d'estiu cooperatives que organitza Arriant a La Garrotxa.

Els infants i joves que participin en aquestes estades podran gaudir de les típiques activitats que es realitzen a les colònies d'estiu, però ho faran posant l'accent en la cooperació. Així, la cooperativa Arriant es planteja l'objectiu d'incentiva a la mainada a ser protagonistes en la solució dels seus problemes d'una forma col·lectiva i a organitzar-se en el de manera horitzontal i assembleària.

Les colònies s'adrecen a infants i joves d'entre 5 i 13 anys i es realitzaran del 6 al 12 de juliol, a la cooperativa Mas Franch, una masia del segle XIII autogestionada per un col·lectiu que busca la transformació social i ecològica.

Volem contribuir a la transformació social mitjançant l'educació en el temps lliure i realitzant una estada de colònies on la metodologia educativa sigui la cooperació.

Divulgar el cooperativisme, fomentar el treball en equip, mantenir actituds de solidaritat amb els companys i les companyes... són alguns dels valors que pretenen transmetre als més petits.

Des d'Arriant expliquen que les activitats de les colònies es duran a terme mitjançant una metodologia lúdica, creant un ambient que afavoreixi la cooperació i la comunicació entre els infants i on mostrin les seves capacitats creatives. Cada dia hi haurà un eix conductor al voltant del qual s'organitzaran les activitats. Seran: Organització i comissions, cooperació, energies renovables, medi ambient, multiculturalitat, agroecologia i economia alternativa.

Afegeix un comentari nou