Neix la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs: Espai A

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Fragment del logotip d'Espai A
Ferran Mascarell amb els presidents de les diferents federacions i en Lluís Puig

Neix la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs: Espai A

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Donar visibilitat a la cultura popular és l’objectiu d’aquesta iniciativa que posa èmfasi en el caràcter creatiu, comunitari i identitari de les agrupacions amateurs que promouen i potencien la cultura catalana.

La iniciativa neix de la complicitat entre el Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana (CPCPTC) el Departament de Cultura de la Generalitat, la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.


Amb aquesta unió de la dansa, el teatre, el cant coral i les bandes amb la disponibilitat dels espais dels ateneus, es crea una xarxa que permetrà dissenyar una programació basada íntegrament en produccions amateurs que recorreran el territori català durant el 2012. Amb aquesta combinació es permetrà a les companyies amortitzar les seves produccions ala vegada que s’acostaran a nous públics.

Tal i com destaca el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, amb aquesta iniciativa es permet al als ateneus oferir al públic varietat d’espectacles teatrals, de cant, de música o de dansa “sota un segell distintiu de qualitat”.

Els presidents de les respectives federacions coincideixen en que aquesta xarxa és un estímul per a millorar i un reconeixement de la feina feta durant anys des del voluntariat i la dedicació personal.

Els objectius principals són millorar les produccions amateurs en quant a visibilitat i qualitat creant una xarxa d'espais amb una programació estable, que permeti arribar a nous públics i fomentar la col•laboració entre les diferents federacions.

Afegeix un comentari nou