Festcat 2010. Escoles d'Estiu de Cultura Popular

Festcat 2010. Escoles d'Estiu de Cultura Popular

Resum: 

Ja es coneixen les dates de la Festcat 2010, les escoles d’estiu de cultura popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC). I tot i que falten uns quants mesos, qui ho vulgui, ja es pot començar a programar l’estiu.

La FESTCAT, Escoles d’Estiu de Cultura Popular és una proposta d’activitats formatives centrades en el món de la festa tradicional en tota la seva diversitat, on es combinen i es comparteixen l’aprenentatge i la festa, en un marc de participació, d’intercanvi d’experiències i de convivència.

Les activitats de la FESTCAT es distribueixen territorialment per diversos indrets de Catalunya, però, globalment responen a una única concepció d’escola d’estiu on la formació i el lleure a l’entorn de la festa tradicional i de tots els seus elements puguin compaginar-se de la manera més agradable possible.

Les Escoles de la FESTCAT s’estructuren en quatre punts diferents: tres d’especialitzats en un tema concret i un –L’Escola de la Festa- on hi tenen cabuda una gran diversitat de temes i activitats. Els cursos monogràfics de dansa, jocs i música s’ubiquen a Esterri d’Àneu, Horta de Sant Joan i Torroella de Montgrí, respectivament, mentre que l’Escola de la Festa es situa a Llívia.

En el seu conjunt, la FESTCAT ofereix un ventall molt ampli i variat de propostes: cursos de diferents temàtiques i nivells, tallers de continguts molt diversos, tertúlies i tota mena d’actes extraordinaris destinats a complementar les activitats formatives, amb la voluntat d’esdevenir un espai de referència per a totes aquelles persones que estimen la cultura i la festa tradicional, i que desitgen apropar-s’hi i conèixer-la amb més intensitat.

Les dates de l'edició de FESCAT 2010 són les següents:

Escola de la Festa. 13è Campus de Cultura Popular i Tradicional
Llívia (Cerdanya) 11 al 17 de juliol de 2010

Escola de Dansa Tradicional. 19è Dansàneu
Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà)
11 al 17 de juliol de 2010

Escola de jocs tradicionals. 14è Curs de Jocs Tradicionals
Horta de Sant Joan (Terra Alta)
12 al 17 de juliol de 2010

Escola de música tradicional. 14è Curs de Música Tradicional
Torroella de Montgrí (Baix Empordà)
18 al 24 de juliol de 2010

Més informació:
Web del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Festcat

Afegeix un comentari nou
0