Imperdibles culturals per Setmana Santa 2018

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Una veu rebel. 100 Manuel de Pedrolo (30 de març, Lleida)
La Carpa Juanita i el Porró de Vilanova i la Geltrú. Font: La Carpa Juanita i el Porró de Vilanova i la Geltrú
La Carpa Juanita i el Porró visiten l’Espai Far (30 de març, Vilanova i la Geltrú)
Ruta del Comerç Font: Associació Memòria en Moviment de Sants
Ruta del Comerç (31 de març, Barcelona)
Passejada amb gossos per la platja de Tarragona Font: Centre Excursionista de Tarragona
Passejada amb gossos per la platja (31 de març, Tarragona)
Prudenci i Aurora Bertrana Font: Gencat.cat
Ruta per la Girona de Prudenci i Aurora Bertrana (31 de març, Girona)

Imperdibles culturals per Setmana Santa 2018

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Rutes i visites a peu, exposicions, propostes literàries... Quatre dies donen per a molt, siguis on siguis.

L’any 2015, la Biblioteca de Cappont va realitzar l’exposició “El llegir no fa perdre l’escriure. Homenatge a Pedrolo. 25 anys de la seva mort” amb l’objectiu de difondre la seva obra literària. Biblioteca i Documentació ha volgut sumar-se als actes de commemoració del Centenari del naixement de l’autor amb la recreació d’aquella exposició de fa 3 anys. L’exposició “Una veu rebel. 100 Manuel de Pedrolo” es podrà visitar fins al 26 de juny, a la segona planta de l’edifici del Rectorat. En aquesta exposició, seccionada en deu espais temàtics, es podrà contemplar una part del fons bibliogràfic de les biblioteques de Cappont i Lletres que inclou les publicacions més destacades de l’autor.

El Porró i la Carpa Juanita passen les vacances de Setmana Santa i Pasqua a l'Espai Far. Els i les visitants podran conéixer aquestes dues figures del bestiari local de Vilanova i la Geltrú en aquest espai mariner emblemàtic. A les 12h es faran visites dinamitzades al Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, on es poden veure els vídeos en els que el seu fundador donava de beure vi en porró al peix Juanita que dona nom a les dues peces folklòriques. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon 600 509 223 o a espaifar@vilanova.cat.

La Lleialtat Santsenca serà el punt de partida, a les 11h, de la Ruta del Comerç a càrrec de l'Associació Memòria en Moviment de Sants(Barcelona). L'itinerari a peu descobrirà un dels principals eixos comercials de la ciutat de Barcelona, el que formen la Creu Coberta i la Carretera de Sants. Mostrarà algunes de les botigues històriques dels barris de la ciutat, en una ruta que portarà també pels mercats de Sants i d’Hostafrancs. El preu per a participar és de 3€ per ruta o 20€ el cicle de 9 passejades històriques per Sants. Les inscripcions es poden fer a: inscripcio@lleialtat.cat o al punt d'informació de la Lleialtat (c/ Olzinelles, 31).

El Centre Excursionista de Tarragona organitza una passejada amb gossos per acomiadar la temporada on estan permeses les mascotes per les platges tarragonines. La sortida serà a les 8h des de la platja de l’Arrabassada passant per la costa seguin part dels senders de la Via Verda; el Castell de Tamarit; la desembocadura del Gaia i la pujada pel passeig del riu fins Ferran. Els no socis (amb carnet federatiu) hauran de pagar 1,5€ soci promocional. I els no socis (sense carnet federatiu) hauran d’obtenir l'assegurança temporal d'un dia 6€. El contacte i responsable de la sortida és Jordi Aluja (660894138).

L’Escola Municipal d'Humanitats i el Museu d'Història de Girona organitzen una visita als espais més emblemàtics de Girona a partir de les paraules de Prudenci i Aurora Bertrana. Un viatge en el temps per situar a la Girona, grisa i efervescent alhora, de principis del segle XX. Anirà a càrrec de: Cristina Cervià i Xavier Carmaniu. El preu per participar és d’11 euros i l’aforament és limitat a 25 persones. Les inscripcions s’han de fer en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou