Més presència de l’Associacionisme Cultural als mitjans!

Més presència de l’Associacionisme Cultural als mitjans!

Resum: 

Una agenda cultural a internet, una revista digital amb aplicació per a Android, i un Banc de Continguts de Cultura Popular són les novetats que ha presentat aquesta setmana l’Ens de Comunicació Associativa a la seu de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta.

Atenció usuaris i atenció mitjans de comunicació: aquestes tres eines poden ser de molta utilitat per a tots. Per a una entitat que vol difondre les seves activitats culturals, per a una família que cerca activitats culturals i per a aquells mitjans de comunicació que volen fer-se ressò de la realitat cultural associativa.

Amb el lema Treu el cap i mira tots els esdeveniments que t’estaves perdent neix L’agenda de l’Ens, creada per L’Ens de Comunicació Associativa, una confederació sense ànim de lucre, que agrupa vint-i-dues de les federacions més representatives del moviment associatiu català.

Aquesta eina s’autodefineix com l’agenda de referència de l’associacionisme i la Cultura Popular. Ofereix una tria d’esdeveniments destacats i permet també fer una recerca per federació i entitat, per dates i per comarca i població.

Tornaveu és la revista digital nascuda fa ja uns anys per donar veu al conjunt d’associacions socioculturals que constitueix la societat civil de l’àmbit territorial de parla catalana.

A Tornaveu hi podem trobar tota l’actualitat en forma de reportatges, entrevistes, notícies, i altres articles, sobre un gran ventall de temes, com la llengua, la música, les tradicions, o la ciutadania.

A més, amb la nova aplicació per a Android, es pot consultar la revista amb tota comoditat sense necessitat d’estar assegut davant un ordinador. Tornaveu és una iniciativa conjunta de l’Ens de Comunicació Associativa i del Projecte Heptàgon.

El Banc dels Continguts de Cultura Popular és un portal sota el què s’uneixen dues necessitats: la de les entitats, de donar difusió a les seves activitats i la dels mitjans de comunicació, de trobar elements noticiables provinents d’una font fiable i amb material gràfic per a fer més complerta i amena la difusió.

Aquesta iniciativa ha nascut de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i l’Ens de Comunicació associativa, amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Com veieu, aquestes tres interessants eines de comunicació 2.0 auguren un bon futur per a l'activitat de l'Associacionisme Cultural Català, i per a la seva difusió.

Afegeix un comentari nou