La normativa europea empara l’exempció de les activitats de protecció de la infància i joventut

La normativa europea empara l’exempció de les activitats de protecció de la infància i joventut

Resum: 

El passat 11 de febrer Suport Associatiu va celebrar la jornada "IVA i les entitats no lucratives", per abordar les novetats respecte les exempcions de l'IVA que afecten les entitats del Tercer Sector.

Unes 200 persones, representants d'organitzacions del Tercer sector d'arreu de Catalunya, van participar el passat 11 de febrer a la jornada "L'IVA i les entitats no lucratives", organitzada per Suport Associatiu.

L’objectiu de la jornada era el de reflexionar sobre les novetats fiscals relatives a les exempcions de l’IVA que afecten el Tercer Sector.

Per això, Suport Associatiu va convidar tres experts en la matèria de reconegut prestigi al sector:

  • Alejandro Blázquez, professor titular de Dret Financer i Tributari a la Universitat Rey Juan Carlos.
  • Diego Artacho, advocat i exinspector d'Hisenda.
  • Joan Blanch, advocat i economista.

Els tres experts van coincidir en recordar que l’IVA és un impost europeu que, com a tal, està regulat per la Directiva 2006/112/CE, norma que cada estat membre ha d’adaptar a la seva legislació però que en cap cas no pot modificar ni restringir.

Pels ponents, les activitats extraescolars i els menjadors escolars duts a terme per entitats de caràcter social són activitats de protecció de la infància i la joventut i, com a tals, haurien d’estar exemptes d'IVA.

Tant els ponents com els assistents a la jornada van insistir en la necessitat de no carregar el pes de l’IVA sobre les espatlles dels infants i les famílies que són les que pagarien l’impost en darrera instància -incloses aquelles que pateixen més dificultats- si les entitats haguessin de repercutir-los l’IVA.

Suport Associatiu ha preparat un resum de les ponències i les conclusions de la jornada:

Vegeu el vídeo resum de la jornada:

Afegeix un comentari nou