Associació de Mestres Rosa Sensat

Finances ètiques, un nou model alternatiu al capitalisme.

news-iconNotícia > Econòmic

Finances ètiques a l’aula, una trobada per fomentar un nou model d’educació en economia

Fets organitza un debat amb la comunitat educativa per reflexionar sobre com s’han d’educar els infants i proposar alternatives.

Participants de l'Escola d'Esplac 2014

news-iconNotícia > Comunitari

Educació i política, eixos de l'Escola d'Esplac 2018

L'edició 2018 de l'Escola d'Esplac tindrà lloc el 24 i 25 de febrer. Persones relacionades amb l'associacionisme educatiu hi compartiran debats i experiències sobre el valor polític de l'educació.

Angeleta Ferré i Marta Mata / Font: Rosa Sensat

news-iconNotícia > Formació

Les 20 pedagogues que han revolucionat l’educació a Catalunya

En motiu dels 50 anys de la fundació Rosa Sensat l’entitat publica un llibre on es recull la història de la renovació pedagògica catalana a través de 20 mestres i pedagogues.

news-iconOpinió

L’escola coeducadora ensenya a viure sense discriminacions

La coeducació és el nucli central de l’educació, entenent per coeducació la correcció de totes les desigualtats, sense cap distinció relacionada amb el sexe, la raça, la religió, l’origen nacional, l’edat, la condició social…

Campanya "Moltes gràcies mestres" de l'Associació de Mestres Rosa Sensat

news-iconNotícia > Comunitari

Moltes gràcies mestres!

L'Associació de Mestres Rosa Sensat et convida a donar les gràcies a aquell mestre o mestra inoblidable que vas tenir. Amb aquesta iniciativa vol fer un reconeixement a l'ofici de mestre.

Trobada del moviment d'educació popular. Font: Flickr de Rosa Sensat

news-iconNotícia > Comunitari

El professorat també s'associa

El professorat ha buscat en l'associacionisme una manera de treballar plegats al voltant de temàtiques del seu interès, com poden ser les TIC o la renovació pedagògica. Coneixem alguns exemples concrets!

Mural a l'Escola Ponent de Terrassa. Foto de Joan Turu (joanturu.blogspot.com)

news-iconNotícia > Projectes

L'Associació Rosa Sensat convoca el Premi de pedagogia Marta Mata 2014

Promoure, reconèixer i donar a conèixer el treball renovador de mestres, professors i educadors és l'objectiu d'aquest premi, que enguany arriba a la seva 34a edició.

Cap a un Moviment d’Educació Popular a Catalunya. Foto: MLP

news-iconNotícia > Comunitari

Cap a un Moviment d’Educació Popular a Catalunya

El Moviment Laic i Progressista i l'Associació de Mestres Rosa Sensat impulsen un nou moviment educatiu al país, sumant tradicions pedagògiques diverses de l’escola i de l’educació en el lleure.

Portal web Quins llibres?

news-iconNotícia > Cultural

Rosa Sensat et recomana llibres per a infants i joves

Triar un llibre per als més petits pot resultar difícil: volem que sigui entretingut però alhora educatiu. Ara, però, aquesta tasca serà molt més fàcil, ja que, l'Associació de Mestres Rosa Sensat posa al teu abast una selecció dels millors llibres del mercat, resultat d'anys d'experiència en l'organització de biblioteques escolars.

Partitura de 'La Geganta Vella' (Jordi Chueca)

news-iconNotícia > Cultural

Requetetxec difondrà la música tradicional catalana a les escoles

El passat 22 de novembre es va presentar a l’Associació de Mestres Rosa Sensat la publicació Requetetxec. Descobrim els instruments i grups instrumentals dels Països Catalans.

news-iconNotícia > Formació

45a Escola d'Estiu per a mestres

L'associació de mestres Rosa Sensat amb el suport de la Conselleria d'Educació organitza la 45a Escola d'Estiu per a mestres que enguany serà una de les més àmplies dels darrers anys i girarà entorn el tema: treball cooperatiu "Utopia o realitat?"