Xarxa Òmnia

Grup de dinamitzadors/ores a la Jornada de dinamització de la Internet Social 2017

news-iconNotícia > Informàtic

Els dinamitzadors i dinamitzadores TIC sumen forces en una associació

L'Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital es va donar a conèixer el passat 21 de setembre, en el marc de la Jornada de dinamització de la Internet Social (JdIS).

Fent una cerca a Google

news-iconNotícia > Comunitari

Trencant estereotips, gent gran que puja al carro de la tecnologia

Cada cop més persones grans s'animen a utilitzar tauletes i mòbils i navegar per Internet. Tant les administracions com les entitats els ofereixen formacions i projectes perquè puguin gaudir dels avantatges que els ofereixen les TIC.

Fotograma d'un vídeo d'una edició anterior del projecte

news-iconNotícia > Comunitari

"Passa'm memòria", intercanvi socioeducatiu entre joves i gent gran

Al projecte hi participen alumnes de quart d’ESO d'un institut del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i una desena de persones grans que provenen del Servei de Dinamització de la Gent Gran de l’ajuntament d'aquesta ciutat.

Aspecte del nou Punt Òmnia. Font: web de la Xarxa Òmnia

news-iconNotícia > Social

La Xarxa Òmnia obre un nou punt d'accés a les TIC a Barcelona

El nou telecentre, ubicat al barri de La Verneda-La Pau, es suma a aquesta xarxa estesa arreu del territori català que lluita contra l'exclusió social i tecnològica.

Fotograma del reportatge 15 anys i un dia fent Xarxa

news-iconNotícia > Comunitari

Els 15 anys de la Xarxa Òmnia en la veu dels dinamitzadors

La persona dinamitzadora és la figura de referència en un Punt Òmnia. Joves participants d'un d'aquests punts han entrevistat quatre dinamitzadors/ores per celebrar el 15è aniversari de la xarxa.

Ordinador content. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de shaundon (Flickr)

news-iconNotícia > Informàtic

El voluntariat també pot ser tecnològic!

Encarregar-se de la creació de la plana web d'una entitat, fer una traducció o ensenyar informàtica són diverses maneres de fer un voluntariat relacionat amb la tecnologia.

Taller de roses a l'Òmnia de l'Associació per a Joves Teb

news-iconNotícia > Comunitari

Roses digitals i de paper, als Punts Òmnia

Els i les participants dels punts de la Xarxa Òmnia apleguen durant el mes d'abril l'aprenentatge de les TIC i la preparació de la diada de Sant Jordi. Les roses, els punts de llibre i les llegendes van de la mà de l'adquisició de competències digitals, en aquests espais comunitaris gestionats per entitats d'arreu de Catalunya.

Voluntària i alumna del projecte VolÒmnia de Mataró

news-iconNotícia > Informàtic

Voluntariat digital als Punts Òmnia, d'alumnes a formadors

Més de 100 entitats catalanes acullen Punts Òmnia, espais de treball comunitari amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Sovint, persones que al principi hi assisteixen com a alumnes o participants acaben implicant-se i fent-hi de voluntàries. Us expliquem algunes experiències!

Jornada de dinamització de la Internet Social 2011

news-iconNotícia > Comunitari

Entitats d'arreu de Catalunya participaran a la Jornada de la Internet Social

Divendres 28 d'octubre la Xarxa Punt TIC – Òmnia celebra la seva trobada anual: la Jornada de dinamització de la Internet Social. Responsables i persones dinamitzadores d'entitats socials que gestionen un Punt Òmnia hi participaran, alguns com assistents i d'altres exposant-hi bones pràctiques.

news-iconNotícia > Comunitari

Formació comunitària, primer pas cap al treball comunitari transversal

El 8 de juliol va tenir lloc la cloenda de la formació comunitària, que volia tancar i alhora celebrar l'èxit d'aquesta nova formació, nascuda amb la voluntat d’oferir un millor treball a la comunitat. Ara, els tècnics i tècniques de diferents programes de la Secretaria d'Acció Ciutadana que hi han participat continuaran treballant de forma col·laborativa a través de la xarxa.

news-iconNotícia > Comunitari

Cloenda de la formació comunitària

La formació comunitària dels programes de la Secretaria d'Acció Ciutadana acaba la seva etapa presencial, però els tècnics i tècniques hi han participat continuaran treballant de forma col·laborativa a través de la xarxa. La cloenda tindrà lloc el proper dijous, 8 de juliol a la Casa del Mar, Barcelona.

news-iconNotícia > Comunitari

Òmnia, Aprendre a Aprendre, PDC i Pla del Poble Gitano reflexionen conjuntament

Tècnics i tècniques de la Xarxa Òmnia, Aprendre a aprendre, els Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) i el Pla integral del poble gitano, tots quatre programes de la Secretaria d’Acció Ciutadana (SAC), posen en comú les seves preocupacions i expectatives i reflexionen sobre la transversalitat del treball comunitari.

news-iconNotícia > Comunitari

La Xarxa Òmnia aplega Sant Jordi amb l'aprenentatge de les TIC

La Diada de Sant Jordi pot ser una molt bona excusa per treballar amb diferents eines digitals. Arran d'aquesta celebració els dinamitzadors i dinamitzadores dels diversos centres de la Xarxa Òmnia llancen cada any noves activitats i propostes per aprendre a fer servir diferents eines TIC.

news-iconNotícia > Comunitari

Formació comunitària, adreçada als actors socials dels programes de la SAC

La Secretaria d’Acció Ciutadana (SAC) organitza les Jornades de Formació Comunitària, adreçades a tots els actors socials que participen activament als programes Aprendre a Aprendre, Òmnia, Pla Integral del Poble Gitano i Plans de Desenvolupament Comunitari, a fi de donar i potenciar sinergies i mètodes que possibilitin el treball comunitari. Serà una formació de dues sessions i es faran diferents edicions arreu del territori.

news-iconNotícia > Comunitari

La Direcció General d'Acció Comunitària presenta els resultats de l'avaluació transversal dels seus projectes

El març de 2009 va començar l'avaluació transversal dels programes ubicats a territori que es desenvolupen des de la Direcció General d'Acció Comunitària de la Generalitat de Catalunya amb el suport i/o col·laboració dels ajuntaments. Els programes analitzats han estat: Xarxa Òmnia, Aprendre a Aprendre, Plans de Desenvolupament Comunitari i Mediació Sociocultural del Pla Integral del Poble Gitano. Ara, s'estan fent diferents trobades per explicar a les entitats que hi han participat els resultats de l'estudi.