Formació universitària solidària

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

Formació universitària solidària

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El curs acadèmic ja ha començat a la majoria de les universitats catalanes i amb ell els crèdits i activitats solidaries i de voluntariat comencen a prendre forma dins els campus amb l’objectiu de potenciar la formació integral i l’educació en valors.

Que els estudiants entenguin la universitat i la formació més enllà de les hores de classe, d’estudi i d’exàmens és l’objectiu de la majoria de fundacions i oficines de cooperació i solidaritat que treballen des de les universitats catalanes. Per això, cada curs aquestes organitzacions ofereixen un ampli ventall d’ofertes formatives enfocades a aprofundir en temes socials, medi ambientals, comunitaris... i potenciar per davant de tot l’educació en valors i la formació integral de la persona. Aquesta oferta va des de la possibilitat de realitzar voluntariat en àmbits diversos fins a cursos formatius amb reconeixement acadèmic, passant per la participació en activitats puntuals com poden ser les de sensibilització de la comunitat universitària o de la societat en general.

Setembre és època de “tornada a l’escola” i això ho saben bé les fundacions i oficines de cooperació de les universitats. Les preguntes sobre quina és l’oferta de cada entitat són continues a aquesta època i les respostes són molt variades. Algunes universitats encara no tenen l’oferta d’aquest curs 2012-2013 completament definida però n’hi ha d’altres que ja han començat a publicar les informacions referents a cursos i programes de voluntariat.

L’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de Girona (UdG), per exemple, ofereix un curs solidari d’educació vial i un seminari sobre Transformacions Socials i Justícia Transicional entre d’altres. La Universitat de Lleida (UdL) organitza de manera semipresencial el Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional i la Fundació Autònoma Solidària ja ha penjat a la seva pàgina web la informació d’alguns dels cursos que té intenció d’oferir durant aquest primer quadrimestre, entre els quals hi ha per exemple un curs de teatre social, un centrat en la cooperació o un en les drogues.

Afegeix un comentari nou