La segona edició del Cicle Formatiu ‘Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers’ girarà entorn les desigualtats socials i la diversitat cultural actuals

Autor/a: 
Moviment per la Pau MPDL
 Font:
Font:

La segona edició del Cicle Formatiu ‘Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers’ girarà entorn les desigualtats socials i la diversitat cultural actuals

Autor/a: 
Moviment per la Pau MPDL

Resum: 

MPDL i la Comissió de Periodisme Solidari del Col•legi de Periodistes de Catalunya han organitzat una nova edició amb el títol de “Nous reptes per a la Pau i la Convivència”.

El Col•legi de Periodistes de Catalunya acollirà durant el proper mes de Novembre les sessions formatives obertes del II Cicle ‘Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers’ que organitza la Xarxa Ciutadana per la Pau (MPDL) i la Comissió de Periodisme Solidari del mateix Col•legi de Periodistes. Aquesta vegada, a través de l’experiència i coneixements dels ponents del cicle, es proposa una reflexió i anàlisi des del periodisme i la comunicació, de la cobertura dels conflictes socials provocats per les desigualtats socials i les mirades sobre la diversitat cultural, les persones migrades i de països del sud.

La bona acollida de la primera edició del cicle ha motivat als organitzadors a la preparació d’unes noves jornades obertes que inviten a persones dins del món de la comunicació i el periodisme a reflexionar sobre el tractament i enfocament dels conflictes de proximitat. D’altra banda, la pèrdua efectiva de drets socials i econòmics generada per l’actual situació de crisi econòmica ha portat a les entitats organitzadores a proposar una mirada al tractament mediàtic de les desigualtats socials i la diversitat cultural i els conflictes propers que se’n deriven. El fil conductor del cicle és d’extrema actualitat, en són exemples el cas de Lampedusa o el cas de Leonarda, la nena gitana de 15 anys expulsada de França.

Des de MPDL s’entén que el conflicte brinda una oportunitat per aprendre a conviure en un món divers i intercultural. És per això, que es creu que el periodisme per a la pau i la convivència és un eix primordial per ajudar a la transformació positiva dels conflictes socials i per contribuir a explicar les causes estructurals de les situacions de pobresa i exclusió.

Entre els ponents del curs hi trobem periodistes i especialistes del món de la comunicació com Marta Muixí, Jordi de Miguel, Joana G. Grenzner, Montse Santolino i Rafa Besolí, que analitzaran i reflexionaran sobre els “Nous reptes per a la Pau i la Convivència” des de diferents àrees de l’àmbit comunicatiu i periodístic. Donaran cloenda a la darrera sessió del cicle dues experiències de bones pràctiques periodístiques en el context del tractament de conflictes de proximitat que aniran a càrrec de Javid Mughal, director de “El Mirador del Inmigrante”, i Alfredo Cohen, director de l’Associació Cultural elParlante.

Els cicle tindrà lloc les tardes de dimarts i dijous des del dia 4 de Novembre fins al 26 del mateix mes, de les 18:00 a les 20:00 hores, al Col•legi de Periodistes de Catalunya. Les sessions són obertes i gratuïtes i per a assistir-hi només cal inscriure’s prèviament adreçant-se a cat.comunicacio@mpdl.org. Les persones participants de la II Edició del Cicle Formatiu ‘Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers’, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’AECID, rebran un exemplar imprès de “Periodisme per la pau i la convivència: Manual de bones pràctiques i recomanacions”. El programa del cicle ja es pot consultar a la web de la Xarxa Ciutadana per la Pau, http://www.redciudadanaporlapaz.org.

Afegeix un comentari nou