2012, un any d'èxit de Kickstarter

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

2012, un any d'èxit de Kickstarter

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La pàgina de micromecenatge Kickstarter, ha elaborat unes estadístiques on demostra l'èxit d'aquesta forma de finançar projectes. Kickstarter finança molts projectes de temàtiques diferents.

Verkami, Goteo i Kickstarter. Les dos primeres molt properes a casa nostra. La tercera no, però amb uns números del 2012 impressionants. Kickstarter sembla molt important a l'hora de finançar algun projecte artístic, musical o tecnològic. I es que el micromecenatge està sent un dels recursos econòmics més concurrents en temps de crisis.

Segons l'informe que ha publicat Kickstarter, el passat 2012 ha aconseguit finançar 12000 projectes amb una recaptació de 319 milions de dòlars pel total de projectes. Kickstarter ha arribat a aconseguir la xifra de 600 dòlars per minut i atraure a 2 milions de persones que han aportat econòmicament en algun projecte.

En els camps que més s'ha aportat diners, ha sigut la música i els videojocs. En el camp de les pel·lícules, un 10% de les filmacions que es presenten al prestigiós Festival Sundance han estat finançades gràcies a la plataforma Kickstarter.

Com es pot veure el micromecenatge no és un fracàs i s'està consolidant. Gràcies a aquest finançament, alguns productors culturals poden continuar treballant en les seves produccions.

Font d'informació: Error 500

Afegeix un comentari nou