Persones voluntàries es posen a la pell d'una refugiada siriana

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: TBWA
Font: TBWA
 Font: TBWA
Font: TBWA

Persones voluntàries es posen a la pell d'una refugiada siriana

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

Hipnosi contra la xenofòbia: la nova campanya d’Amnistia Internacional per conscienciar Europa sobre el que han viscut persones refugiades sirianes abans d'arribar al vell continent.

Amnistia Internacional i l’agència TBWA han creat una campanya publicitària que acosta els holandesos i belgues autòctons a la realitat dels refugiats sirians com no s’havia fet mai.

No sempre és fàcil posar-se a la pell dels altres, com tampoc no és fàcil imaginar-se quina mena de vivències han experimentat els refugiats abans d’arribar a Europa.

Però si hi ha una manera de sentir el que han sentit els altres és a través de la hipnosi. Per aquest motiu, l’agència TBWA va organitzar sessions d’hipnosi amb voluntaris i una càmera que enregistrava les seves reaccions.

L’hipnotitzador Jos Claus situa els voluntaris en un escenari mental mot concret: una ciutat en setge, trets, bombes, explosions, dificultat respiratòria, parts d’òrgans d'animals, familiars desapareguts.

Podrien ser retalls d’experiències de guerra aleatòries, però no ho són: tot el que Jos Claus fa viure als voluntaris és part d’una vivència real viscuda i explicada per una refugiada siriana.

Al final del vídeo apareix la Marwa, la siriana que ha relatat totes i cadascuna de les paraules que Jos Claus ha fet servir per hipnotitzar els voluntaris.

La campanya d’Amnistia Internacional vol promoure l’empatia i en conseqüència l’acceptació dels europeus als refugiats, que en molts casos han arribat a Europa amb seqüeles emocionals i psicològiques greus.

L’any 2016 organitzacions com MSF ja van engegar campanyes similars en favor dels refugiats, però la d’AI és potser la més original i colpidora.

Afegeix un comentari nou