#Seguirconvida, una campanya per posar-se a la pell dels refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Cartell de la campanya. Font: MSF
Refugiada a Sudan del Sud. Font: MSF
Mapa de les ciutats que hi participen. Font: MSF

#Seguirconvida, una campanya per posar-se a la pell dels refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Metges Sense Fronteres engega un projecte que inclou vídeos de realitat virtual en 360º i que durarà tres anys. La iniciativa ha començat amb material dels conflictes de Síria i Sudan del Sud.

L’ONG Metges Sense Fronteres ha engegat la campanya #Seguirconvida, adreçada a tota la ciutadania, i que té com a objectiu que la societat civil es posi a la pell dels refugiats mitjançant vídeos de realitat virtual que ofereixen experiències en 360º. Aquestes experiències mostren diferents històries de les persones que fugen dels conflictes en els seus països, unes cròniques que s’han iniciat amb vídeos sobre els conflictes de Síria i de Sudan del Sud. A l’Estat espanyol, Madrid ha sigut la primera ciutat que ha acollit la campanya, on a més d’aquesta material audiovisual, també hi haurà exposicions fotogràfiques, tallers, conferències, etc.

A més de Madrid, altres ciutats també s’han sumat a la campanya. És el cas de Palma de Mallorca i Múrcia, que hi participaran durant l’abril, Vigo, que se sumarà al maig, Bilbao, durant el mes de setembre i a l’octubre serà el torn de Màlaga. A la pàgina web de la campanya es pot consultar un mapa amb les diferents ciutats i les activitats que s’hi fan. A més, també hi ha la possibilitat de fer una donació, fer-se soci de Metges Sense Fronteres o de difondre el projecte. Davant la nula resposta de les institucions per solucionar i donar asil a les persones refugiades que ho demanin, la campanya #Seguirconvida té la pretensió de durar 3 anys.

L’organització internacional té la missió d’oferir assistència sanitària a aquelles regions del món en vies de desenvolupament o en llocs on hi ha conflictes bèl·lics. Amb els vídeos es podrà veure com és la fugida dels refugiats, on passen la nit, quins són els seus sentiments. Milions de persones fugen dels seus països amb l’objectiu de seguir amb vida, i com a exemples ja es poden consultar dos vídeos, un sobre la Ruta de Síria a Europa i l’altre sobre El Laberint del Sudán del Sud.

Afegeix un comentari nou