Crisi alimentària a Sudan del Sud. Com podem ajudar?

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Crisi alimentària a Sudan del Sud. Com podem ajudar?

Resum: 

El país celebra el seu tercer aniversari immers en una crisi humanitària agreujada per l'alt nombre de desplaçats. Diverses ONG promouen campanyes de captació de fons per ajudar a pal·liar la situació.

Segons dades de Nacions Unides, a Sudan del Sud prop de 4 milions de persones necessiten assistència alimentària (un milió i mig de forma urgent) i els camps de refugiats estan col·lapsats. Des de l’esclat del conflicte del passat 15 de desembre, els enfrontaments han costat milers de vides. 1.350.000 persones s’han vist obligades a abandonar les seves llars i, davant la impossibilitat de cultivar les seves terres, s’han trobat sense mitjans per alimentar la família.

El Comité de Creu Roja Internacional considera que la situació podria complicar-se encara més amb l’arribada de l’estació plujosa. Les vies de tren i les carreteres s'estan tornant impracticables i dificulten els enviaments d’ajuda. L'organització està centrant els seus esforços en les zones més aïllades. Podeu contribuir-hi amb donacions des del seu web.

Oxfam Internacional ha ajudat a 200.000 persones amb aigua i ajuda sanitària i concentra la seva activitat a les zones de Jubam treballa amb col·laboradors d’Uganda per tal d’oferir suport als 36.000 refugiats sudanesos que hi ha al país. Podeu fer donatius directament al web d'Intermon Oxfam.

ACNUR, l'Agència de Nacions Unides pels Refugiats, fa una intervenció exhaustiva en el conflicte i està intensificant els seus esforços per a recaptar fons. La seva missió prioritària en aquests moments és millorar les estructures d’emergència en els camps de refugiats que es troben col·lapsats. Podeu fer donacions directament des del seu web.

Afegeix un comentari nou