'Les últimes hores de la vella llum del sol': novetat editorial

  • La portada del llibre.

    La portada del llibre.

Amb el subtítol "La crisi ambiental i com salvar el futur", el llibre llança nova llum sobre la innegable crisi ambiental, posant de manifest que la situació actual té una història que es remunta ja a milers d'anys. L'autor, Thom Hartmann, proposa el redescobriment d'un paradigma molt antic, el “d'alló sagrat de la vida quotidiana, el de la profunda connexió amb totes les criatures, el d'una Terra viva, única, per a canviar realment el rumb de la història”.

Primer, Hartmann desenvolupa com el nostre estil de vida es basa en els combustibles fòssils, una energia que s'està esgotant i que en el seu moment només van ser “remota llum solar que va quedar emmagatzemada sota terra”.

La segona part del llibre explica "perquè “ens hem ficat en aquest embolic”. Entendre aquest "perquè" és, segons el parer de l'autor, la clau per a obrir la porta a solucions, actituds i tecnologies que ja han demostrat ser viables.

Finalment, amb una confiança realista i basada en fets concrets, Hartmann ens vol inspirar a fer les coses adequades per a escapar de la crisi socioambiental.

No és només un llibre per a llegir. Aquest llibre és “una obra de referència i d'inspiració que segur ens impulsarà a ampliar la nostra visió del món i a animar a la seva lectura als nostres amics, i fins i tot als nostres polítics. Enfront de la deterioració ecològica que hem ajudat a accelerar, només quan com humanitat reprenguem la consciència planetària, podrem assumir el gran compromís per a arribar a un futur sostenible”.

Sobre l'autor

Thom Hartmann, tres vegades guanyador del premio Project Censored, és autor de best-sellers amb 19 llibres publicats i traduïts a 14 idiomes. La seva labor com divulgador ha recorregut els cinc continents, i diàriament s'emet el seu programa de ràdio a EE UU i en tot el món “The Thom Hartmann Radio Program”.

Hartmann ha estat també una de les veus més crítiques en Estats Units contra les polítiques de la privatització i globalització i argumenta que aquest fenomen és el que està erosionant la classe mitja americana.

Publicat en castellà per la barcelonina Icària Editorial.

Afegeix un comentari nou