Primer codi de bones pràctiques per a les associacions cannàbiques

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Primer codi de bones pràctiques per a les associacions cannàbiques

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 30 d’abril, la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC) va presentar un codi de bones pràctiques per regular el sector de les associacions cannàbiques, ja que considera que es troben en una situació de buit legal.

Tal i com ja hem tractat a Xarxanet, les associacions cannàbiques a tot l’Estat espanyol i, concretament, a casa nostra, es troben en una situació que les mateixes entitats titllen de buit legal.

Com a conseqüència d’aquesta situació, la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC) defensa la necessitat de treballar en un marc regulador que promogui un consum responsable que comporti una reducció del risc que suposa fer un mal ús del cànnabis.

Actualment, la regulació del consum de cànnabis tornar a estar a l’agenda política. A Catalunya hi ha més de 300 associacions cannàbiques amb 170.000 usuaris. Això fa que sigui un motiu suficient per establir un marc regulador respecte a aquest sector.

Davant d’aquesta situació, la FEDCAC va presentar el passat 30 d’abril un codi de bones pràctiques per regular el sector i que serà d’obligat compliment per a totes les entitats que en formin part.

Aquest document conté els requisits per ser soci d’una entitat cannàbica, els límits de producció i consum, i la gestió administrativa i financera d’aquestes associacions, entre d’altres.

A més, també estableix diverses obligacions, com ara, per exemple, la necessitat que les entitats impulsin programes de reducció de riscos i programes per reduir o abandonar el consum. També caldrà controlar la qualitat, de manera que els cultius hauran de ser peritats per un enginyer agrònom.

Actualment, la FEDCAC està formada per 18 associacions, amb un total de 48.500 socis, que hauran de passar una revisió anual a fi de rebre un certificat de bones pràctiques.

La Federació pretén que aquest document sigui un punt de partida per regular el sector, ja que considera que en aquests moments es troba en una situació al·legal, en què cada entitat es regula a través de sentències judicials i experiència pròpia, i entén que cal una homogeneïtzació.

Afegeix un comentari nou