Francina Alsina i Núria Carrera, candidates a la presidència de la Taula del Tercer Sector

FCVS
Francina Alsina i Núria Carrera, candidates a la presidència de la Taula del Tercer Sector
Francina Alsina i Núria Carrera són les dues candidates a presidir la Taula del Tercer Sector.
El pròxim 10 d'octubre s'escolliran els membres de la nova Junta de la Taula del Tercer Sector.
El pròxim 18 d'octubre s'escolliran els membres de la nova Junta de la Taula del Tercer Sector.
Logo de la Taula del Tercer Sector
La Taula del Tercer Sector està formada per 35 federacions que representen més de 3.000 entitats socials.

Francina Alsina i Núria Carrera, candidates a la presidència de la Taula del Tercer Sector

FCVS

Resum: 

A més, un total de 19 federacions sòcies de la Taula han presentat candidatures per ocupar alguna de les 12 vocalies de la Junta disponibles pels pròxims 3 anys.

Francina Alsina i Núria Carrera són les dues candidates a presidir la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya el pròxim 18 d’octubre, data de convocatòria de l’Assemblea General de l’organisme, on s'escolliran els membres de la nova Junta pels pròxims tres anys.

Francina Alsina presenta la seva candidatura en representació de la Federació Catalana de Voluntariat Social. Alsina té una llarga trajectòria vinculada a l’associacionisme i el voluntariat amb una trajectòria de 30 anys en l’àmbit de les persones sense sostre a l’entitat Arrels Fundació. A més, des de fa set anys es troba al capdavant de la Federació Catalana de Voluntariat Social com a presidenta. També va ser membre de la junta directiva de la Taula entre el 2007 i el 2009.

La candidata Núria Carrera ho fa com a representant de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya. Carrera va estar vinculada a Creu Roja i ha sigut membre del consell assessor de la Taula entre el 2011 i el 2016. A més, ha format part del grup impulsor de la ILP per la renda garantida de ciutadania (RGC).

Totes dues tindran al davant el repte de reconduir la Taula després de la crisi del passat estiu que va derivar en la dimissió en bloc del president, Oriol Illa, i els 12 vocals que formaven la junta.

Per altra banda, per formar la nova junta de la Taula hi ha 19 entitats que han presentat candidatura. A part de les dues que també opten a la presidència, es postulen per ser vocals: Càritas Catalunya, Cocarmi, Ecom, Creu Roja Catalunya, Dincat, ECAS, Federació Catalana de Drogodependències, FAFAC, FECEC, FEPCCAT, FEICAT, FEDAIA, Federació Salut Mental Catalunya, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Pere Tarrés, Fòrum de Salut Mental i Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

D’aquesta llista, les 12 federacions candidates més votades seran les que formaran la direcció de la Taula, juntament amb qui exerceixi la presidència.