1a Mostra de Cinema d'Amèrica Central de Rubí '21

 Font:
Rubí
Divendres, 11/06/2021 fins Dissabte, 12/06/2021

Els dies 11 i 12 de juny té lloc la 1a Mostra de Cinema d'Amèrica Central de Rubí '21 amb una selecció de 20 curtmetratges, documentals i pel·lícules dirigits per dones de Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà.

El cinema de l’Amèrica Central creix i està madurant. La producció cinematogràfica a Amèrica Central ha experimentat un notable creixement en els darrers anys, amb pel·lícules de ficció que s’obren pas entre els clàssics guions dedicats a la pobresa i les guerres que van assolar a la regió. No es pot obviar que l’Amèrica Central és la regió d’Amèrica Llatina que menys cinema ha fet en la seva història, però avui en dia creix amb l’energia de les noves generacions, i també amb talents locals que havien deixat els seus països i avui tornen per fer cinema .

La I Mostra de Cinema d’Amèrica Central a Rubí 2021 neix doncs amb l’objectiu de descobrir nous talents que estan fascinant el públic internacional. La Mostra vol distingir diverses sensibilitats i maneres d’explicar, però darrera la pluralitat reviu el segell de l’Amèrica Central com una regió on les seves cineastes comparteixen històries, inquietuds i identitats. En aquests últims anys ha nascut i renascut un cinema centreamericà excel·lent, compromès, notori, ric en matisos, actual i, sobretot, suggestiu i seductor.

Un cinema liderat per dones activistes, crítiques i compromeses, directores centreamericanes amb una clara voluntat de portar al públic en general pel·lícules i documentals que mostrin temàtiques socials des de la seva veu i la seva mirada.

En aquest, el seu primer any, la Mostra compta amb una Secció oficial amb el nom de “Ulls de dones” formada per una selecció de vint curtmetratges, documentals i pel·lícules que han destacat en els últims anys en les respectives cinematografies nacionals i han tingut un reconeixement a nivell internacional visualitzant el millor i més actual del cinema de Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà. La seva selecció s’ha basat en mostrar histories vinculades a la defensa dels drets humans i de les dones, del medi ambient, de la cultura popular dels pobles indígenes, dels drets civils, del dret a l’habitatge, de l’educació, dels moviments obrers, de les relacions familiars i socials o de la memòria històrica.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç: https://www.huacalong.cat/cinema-2021/ i recordar que el divendres 11 a les 18h les sessions tindran lloc al CRAC (Carrer de Sant Joan 1) i el dissabte 12 a les 11h i a les 18h les sessions tindran lloc a la sala Neus Català (Carrer d’Ulloa 9-11) de la ciutat de Rubí.

Data: 

Divendres 11 juny

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Huacal ong de solidaritat amb El Salvador i Associació 1punt5
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@huacalong.cat