Fotografia amb el grup de dones i homes que integren l'equip de Xarxanet.org

Xarxanet.org és la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, un portal d’internet en llengua catalana posat en marxa el 2003. Xarxanet.org és un projecte impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya on les entitats són les veritables protagonistes. Aquestes són les gestores i promotores dels diferents portals aportant una informació d'actualitat i de qualitat i establint mecanismes de relació i interacció entre el món associatiu i la ciutadania. Mitjançant el treball conjunt, les entitats promotores i col·laboradores del projecte, són les qui cogestionen i aporten els continguts, les informacions i els recursos.

Xarxanet.org està impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració d’entitats referents del sector de l’associacionisme i el voluntariat.

El portal va néixer el l’any 2003 amb la voluntat de dotar de presència a les entitats no lucratives des d’un mitjà públic. En el seu moment va ser pioner com a portal d’associacionisme i voluntariat.

El desembre de 2008 el portal fa un canvi de disseny gràfic i d’orientació millorant l’accessibilitat, la usabilitat i l’estructuració de la informació.

L’octubre de 2009 s’implementen algunes millores de plataforma i de disseny per millorar la interacció i la participació de l’usuari.

L’any 2018 s’estrena una nova imatge de xarxanet, adaptada a tota mena de dispositius i liderada per l’equip de disseny de Pixtin.

Al llarg dels anys el projecte ha anant incorporant les eines 2.0 com a part integrada al web guanyant així també una presència important a les xarxes socials.

Xarxanet té per objectiu enfortir les entitats i millorar la tasca de les persones voluntàries per tal de reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la nostra societat.

Per aconseguir aquesta fita el projecte xarxanet.org es marca quatre objectius relacionats amb l’associacionisme i el voluntariat:

 • Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)

 • Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.

 • Assessorar i acompanyar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.

 • Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i persones voluntàries, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.

 • Fes sentir la teva veu publicant els teus cursos i actes.
 • Estigues al dia del món de l’associacionisme i el voluntariat a través dels diferents butlletins.
 • Troba les darreres convocatòries de finançament.
 • Assessora’t gratuïtament en temes jurídics, econòmics o de comunicació i noves tecnologies.
 • Deixa’t acompanyar sense cap cost en temes de formació i projectes.
 • Descobreix els documents de referència del sector a la secció Biblioteca.
 • Coneix bones pràctiques d’altres entitats.
 • Observa què opina el sector.
 • Participa!

 • Publica les teves dades de transparència i genera una fitxa de la teva entitat.

Xarxanet acosta cada setmana la realitat de les entitats a través de reportatges, notícies i entrevistes que permeten descobrir els diferents àmbits del voluntariat.

Però també aglutina un munt de crides de voluntariat a la seva secció ‘Fes Voluntariat’

D’altra banda a Xarxanet també hi pots trobar una àmplia oferta de cursos per formar-te com a persona voluntària.

Si formes part d’una entitat no lucrativa legalment constituïda pots formar part del conjunt d’entitats col·laboradores de Xarxanet.org i publicar els teus propis continguts! Pots donar d'alta la teva entitat des del formulari de registre.